Σβιτολίνα: “Παίζω για τη χώρα μου”

15:20 2/3/2022 - Πηγή: Tennis24

Μετά από αρκετές διαβουλεύσεις και μετά από τους όρους που έθεσε και έγιναν δεκτοί, η Ελίνα Σβιτολίνα αγωνίστηκε τελικά στο τουρνουά του Μόντερεϊ κόντρα στη Ρωσίδα Αναστάσια Ποταπόβα την οποία και κέρδισε παραχωρώντας μόλις 3 games! 

H πρώην Νο3 του κόσμου Σβιτολίνα αγωνίστηκε ντυμένη στα χρώματα της Ουκρανίας, με τον όρο ότι κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης δεν θα εμφανίζεται ούτε η σημαία, αλλά ούτε και το όνομα της Ρωσίας, κάτι που έγινε δεκτό από τους διοργανωτές. 

“Νομίζω ότι είναι αποστολή μου να ενώσω την τενιστική κοινότητα για να σταθούμε

όλοι στο πλευρό της Ουκρανίας και να τη βοηθήσουμε γιατί αυτό που περνάμε είναι φρικτό για όλους τους Ουκρανούς.”, δήλωσε στους δημοσιογράφους. 

“Γι’ αυτό είμαι εδώ, γι’ αυτό παίζω για τη χώρα μου και κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ χρησιμοποιώντας τους πόρους μου και να προσπαθήσω να προκαλέσω τον κόσμο να στηρίξει την Ουκρανία.”

Την περασμένη εβδομάδα η Σβιτολίνα είχε ανακοινώσει ότι όλα τα χρηματικά έπαθλα που θα κερδίσει στα επόμενα τουρνουά θα τα διαθέσει στον ουκρανικό στρατό. 

“Παίζοντας εδώ, δεν παίζω μόνο για τον εαυτό μου. Παίζω για τη χώρα μου, παίζω για τη βοήθεια του ουκρανικού στρατού και των ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Κάθε νίκη μου από εδώ και πέρα θα είναι ξεχωριστή”.

Επόμενη αντίπαλος για την Σβιτολίνα στο 250άρι τουρνουά του Μόντερεϊ θα είναι η προερχόμενη από τα προκριματικά Βουλγάρα Βικτορίγια Τόμοβα. 

MONTERREY OPEN DRAW | OOP (-8h)

The post Σβιτολίνα: “Παίζω για τη χώρα μου” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα