Ακυρώθηκαν όλα τα τουρνουά της Ρωσίας

20:48 1/3/2022 - Πηγή: Tennis24

Οι τρεις μεγάλες Ομοσπονδίες του τένις, ATP, WTA και ITF, με κοινή ανακοίνωσή τους, έκαναν γνωστό πως μέχρι νεωτέρας δεν θα διεξαχθεί κανένα επαγγελματικό, τενιστικό event, στη Ρωσία!

Πέραν τούτου, οι Ρώσοι, αλλά και οι Λευκορώσοι αθλητές, δεν θα αγωνίζονται από εδώ και στο εξής με τις σημαίες των χωρών τους, αλλά θα λογίζονται ως… ουδέτεροι. Καθώς, και, Ρωσία και Λευκορωσία δεν

θα αγωνίζονται στα εθνικά τουρνουά (Davis Cup, Fed Cup).

Στην μακροσκελή ανακοίνωσή τους, ATP, WTA και ITF, εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις συνέπειές της σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τα τρία μέτρα που παίρνουν οι Ομοσπονδίες:

Η ΑΤΡ και η WTA πήραν την απόφαση να αναβάλλουν μέχρι νεωτέρας, το combined τουρνουά της Μόσχας, που είναι προγραμματισμένο για τον Οκτώβριο.Η ITF αποφάσισε να αναστείλει τις ιδιότητες μελών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης και της Λευκορωσικής Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης και να αποσύρει τις συμμετοχές τους από τις εθνικές διοργανώσεις. Φυσικά, ακυρώνονται και όλα τα ITF τουρνουά που ήταν προγραμματισμένα να διεξαχθούν σε Ρωσία και Λευκορωσία.Από εδώ και στο εξής, θα επιτρέπεται μεν να αγωνίζονται στα τενιστικά events οι αθλητές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, όμως, δεν θα αγωνίζονται κάτω από τη σημαία και το όνομα των χωρών τους.

The post Ακυρώθηκαν όλα τα τουρνουά της Ρωσίας appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα