Στον τελικό ο υπερηχητικός Ναδάλ! (vids)

Στα 35 του χρόνια, ο Ράφαελ Ναδάλ θα έχει την ευκαιρία να προσθέσει τον 21ο τίτλο σε Grand Slam στην τροπαιοθήκη του, αφού ξεπέρασε στα 4 σετ το απαιτητικό εμπόδιο του Ματέο Μπερετίνι και έγινε ο πρώτος φιναλίστ του Australian Open 2022!

Ο Θρυλικός Ισπανός, παίζοντας εκπληκτικό τένις στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, επικράτησε 6-3, 6-2, 3-6, 6-3 του Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης

Ιταλού και προκρίθηκε στον 29ο Major τελικό της καριέρας του και 6ο στη Μελβούρνη.

It's a sixth #AusOpen final for @RafaelNadal

He outlasts Matteo Berrettini in a 6-3 6-2 3-6 6-3 thriller #AusOpen · #AO2022
: @wwos · @espn · @eurosport · @wowowtennis pic.twitter.com/UIbtfGbKvq

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 28, 2022

Με αυτή τη νίκη, ο Ναδάλ έγινε μόλις ο 4ος τενίστας στην Open Era που φτάνει τις 500 νίκες σε hard court, μετά τους Ρότζερ Φέντερερ (783-155), Νόβακ Τζόκοβιτς (634-118) και Αντρέ Αγκάσι (592-158) ενώ θα προσπαθήσει να γίνει μόλις ο δεύτερος, μετά τον Τζόκοβιτς που θα έχει στην κατοχή του τουλάχιστον από δύο τίτλους σε καθένα από τα τέσσερα Grand Slam της σεζόν, έχοντας θριαμβεύσει για μια και μοναδική φορά στην Αυστραλία το 2009.

Ήταν μια απαιτητική νίκη για τον αριστερόχειρα Ισπανό ο οποίος κυριάρχησε απόλυτα του αντιπάλου του στα δύο πρώτα σετ, κάτω από την κλειστή οροφή στη Rod Laver Arena (έβρεχε και πάλι στη Μελβούρνη) καθώς στο 3ο και στο 4ο σετ η απόδοσή του έπεσε και συνδυάστηκε με την άνοδο του Μπερετίνι που είχε κάποιες ευκαιρίες και προϋποθέσεις για να οδηγήσει στο καθοριστικό σετ τον πρώτο ημιτελικό.

Πλέον, ο Ράφα περιμένει στον τελικό της Κυριακής θα αντιμετωπίσει τον Νο2 τενίστα στον κόσμο και πρωταθλητή πριν λίγους μήνες στο US Open, Ντανίλ Μεντβέντεφ, μετά τη νίκη του Ρώσου κόντρα στον Στέφανο Τσιτσιπά

Εκεί, θα έχει την ευκαιρία να ξεπεράσει τους δύο βασικούς του ανταγωνιστές (Φέντερερ, Τζόκοβιτς) σε κατακτήσεις Grand Slam, στην άτυπη μάχη των τριών για τον τίτλο του GOAT.

Το ματς

Ο Ράφαελ Ναδάλ ήταν εξαιρετικός και για 2 ώρες και 11 λεπτά αγώνα, δεν είχε επιτρέψει στον αντίπαλο του να δημιουργήσει καν ευκαιρία για break.

Το πρώην Νο1 και νυν Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και με φουλ επιθετικό προσανατολισμό, εξουδετέρωσε όλα τα όπλα του αντιπάλου του, ανοίγοντας άψογα το γήπεδο με το φοβερό του forehand και έχοντας σε συνεχή κίνηση τον Μπερετίνι.

Στα δύο πρώτα σετ ο Ναδάλ υπέπεσε σε μόλις 7 αβίαστα λάθη ενώ είχε και 15 winners, πετυχαίνοντας 3 breaks σε έξι ευκαιρίες (50%).

Η εικόνα του αγώνα άλλαξε στο 3ο σετ με τον Ναδάλ να παρουσιάζει σημάδια κόπωσης, όπως ακριβώς και στον προημιτελικό με τον Σαποβάλοφ. Ο Μπερετίνι αναθάρρησε και έβγαλε κάποια ωραία χτυπήματα/winners, αποκτώντας επιπλέον αυτοπεποίθηση όσο εξελισσόταν το ματς.

Μετά από 2 ώρες και 11 λεπτά, ο Ιταλός Νο7 στον κόσμο, δημιούργησε τις πρώτες του ευκαιρίες και πέτυχε τελικά το break για το 5-3, σερβίροντας επιτυχημένα για τη μείωση σε 2-1 σετ.



Το 4ο σετ ήταν ιδιαίτερα αμφίρροπο, με τους δύο ημιφιναλίστ να παλεύουν σώμα με σώμα, μέχρι τη στιγμή που ο Ναδάλ εκμεταλλεύτηκε κάποια λάθη του αντιπάλου του και πέτυχε το χρυσό break στο 8ο game (5-3).

Με τη συμπλήρωση 2 ωρών και 55 λεπτών αγώνα στο κεντρικό court του Melbourne Park, ο Ράφαελ Ναδάλ σφράγισε τη σπουδαία νίκη του και προκρίθηκε στον τελικό του Australian Open.

28 winners και 19 αβίαστα λάθη για τον Ισπανό, 38 και 39 αντίστοιχα για τον Μπερετίνι.





AO MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+9h)

The post Στον τελικό ο υπερηχητικός Ναδάλ! (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα