Στον “αέρα” το τουρνουά της Μαδρίτης

Σύμφωνα με Ρουμάνικα δημοσιεύματα, ο ιδιοκτήτης του τουρνουά της Μαδρίτης, Ίον Τίριακ είχε πρόσφατα συνομιλίες, με σκοπό την μετακίνηση του Όπεν σε διαφορετική χώρα.

Ο Ρουμάνος δισεκατομμυριούχος και πρώην τενίστας, συναντήθηκε με τον δήμαρχο του Βερολίνου, για πιθανή μετακίνηση της διοργάνωσης εκεί, σύμφωνα με το prosport.ro και τις πηγές του. Δεν έχουν δοθεί ωστόσο ακόμα στη δημοσιότητα οι λεπτομέρειες σχετικά με το τι συζητήθηκε μεταξύ των δύο. Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη, διοργανώθηκε από τον Εμίλ Χουρεζεάνου, πρεσβευτή της Ρουμανίας στη Γερμανία.

Πιστεύεται

πως η σκέψη του 81χρονου επιχειρηματία πίσω από την πιθανή μετακίνηση, αφορά την αυξανόμενη όρεξη για τένις στη Γερμανία τον τελευταίο καιρό, λόγω των Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Αντζελίκ Κέρμπερ. Υπήρξαν φήμες και στο παρελθόν για μια τέτοια κίνηση, ωστόσο ποτέ δεν υλοποιήθηκε.

Το 2018 ο Τίριακ δήλωσε στην εφημερίδα Marca ότι “η ιδανική κατάσταση θα ήταν να συνεχίσουμε εδώ (στη Μαδρίτη) άλλα 20 χρόνια, όμως αν δεν μπορείτε και το τουρνουά δεν είναι απαραίτητο για τη πόλη, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να είμαστε εδώ”.

Τα σχόλια αυτά πραγματοποιήθηκαν σε μια περίοδο, που προσπαθούσε να διαπραγματευτεί μια συμφωνία με την τοπική κυβέρνηση.

Το Open της Μαδρίτης είναι το πιο διάσημο τουρνουά τένις της Ισπανίας. Πραγματοποιείται στο Caja Magica και βρίσκεται στην κατηγορία Masters 1000 για τους άνδρες, ενώ αποτελεί Premier Mandatory για τις γυναίκες. Πέρυσι οι πρωταθλητές των μονών κέρδισαν πάνω από 1,2 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματικό έπαθλο. Η φετινή διοργάνωση ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας COVID-19.

Αξιοσημείωτο είναι πως δεν έχει υπάρξει κανένα σχόλιο από τον διευθυντή του τουρνουά Φελιθιάνο Λόπεζ ή την Ισπανική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (RFET) σχετικά με την συνάντηση του Τίριακ.

Την επόμενη σεζόν το Open της Μαδρίτης έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί από τις 30 Απριλίου έως τις 9 Μαΐου. Το 2021 είναι και το τελευταίο έτος της σύμβασης με τη Μαδρίτη.

Γιάννης Μαύρος

The post Στον “αέρα” το τουρνουά της Μαδρίτης appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα