Στη Βουδαπέστη το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Junior του 2024

Η Βουδαπέστη είναι η πόλη που επελέγη για να φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Junior του 2024 στο πάντελ. Η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας θα έχει έτσι την τιμή να γίνει η οικοδέσποινα της δεύτερης έκδοσης στην ιστορία του τουρνουά, αναμένοντας παρουσία όλων των μεγάλων ονομάτων από όλο τον πλανήτη.

Το παρθενικό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Junior είχε διεξαχθεί το 2022 στη Βαλένθια της Ισπανίας και αγωνιστικά εξελίχθηκε σε απόλυτο θρίαμβο

για τους οικοδεσπότες. Η Ισπανία ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, με τις Πορτογαλία και Ιταλία να ακολουθούν στα αγόρια και τις Σουηδία και Ιταλία στα κορίτσια.

Οι παίκτριες Σουηδίας και Ισπανίας στον μεγάλο τελικό του 2022.

Εκείνη η παρθενική διοργάνωση απετέλεσε μάλιστα και σπουδαία ευκαιρία για μεγάλα ταλέντα όπως ο Πάμπλο Καρντόνα και η Κλαούντια Φερνάντεθ να… παρουσιαστούν στο διεθνές κοινό, έχοντας σήμερα, μόλις δύο χρόνια μετά, ηχηρή παρουσία στο Premier Padel Tour.

Παράλληλα, σε μία εποχή που οι “μη παραδοσιακές” δυνάμεις του πάντελ αρχίζουν να αναδύονται, χτίζοντας βάσεις για το μέλλον, οι διεθνείς διοργανώσεις Junior είναι εκείνες που αναμένεται να προσφέρουν την ευκαιρία σε νεαρούς και ανερχόμενους παίκτες να κερδίσουν προβολή και να στρέψουν τα φώτα πάνω τους.

Οι ομάδες αγοριών και κοριτσιών της Ισπανίας πανηγυρίζουν τον θρίαμβο του 2022.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Junior θα διεξαχθεί το διάστημα 2-7 Σεπτεμβρίου και οργανωτικά υπάγεται στην FIP, τη Διεθνή Ομοσπονδία Πάντελ. Η περίοδος της διεξαγωγής του επιτρέπει στους παίκτες να προσέλθουν έπειτα από μερικές εβδομάδες ξεκούρασης, αφού παραδοσιακά ο Αύγουστος έχει ελάχιστες αγωνιστικές υποχρεώσεις.

The post Στη Βουδαπέστη το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Junior του 2024 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα