Στέφανος Τσιτσιπάς: Πρωτιά στα πρόστιμα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ένα αστέρι σε ανοδική τροχιά. Γιος του Έλληνα προπονητή του τένις, Απόστολου Τσιτσιπά και της Ρωσίδας πρώην τενίστριας, Τζούλια Σαλνίκοβα, ήταν σχεδόν βέβαιο πως θα «κληρονομήσει» το «μικρόβιο» του τένις.

Τα επιτεύγματά του κατάφεραν να κάνουν το όνομα του γνωστό εντός και εκτός συνόρων, ενώ χάρη στην αλματώδη εξέλιξη που είχε από το 2016 που ξεκίνησε να παίζει επαγγελματικά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε πολύ γρήγορα ανάμεσα στους 100 κορυφαίους

τενίστες του κόσμου. Το 2018, ήταν σαφώς μια καθοριστική χρονιά, αφού η συμμετοχή του στο τουρνουά Rogers Cup του Τορόντο και η κατάκτηση της δεύτερης θέσης, τον ανέβασαν στη 15η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Εξίσου συναρπαστικά ξεκίνησε και το 2019 για τον 20χρονο Έλληνα. Διέγραψε μια άκρως επιτυχημένη πορεία στο πρώτο μεγάλο τουρνουά της χρονιάς στην Αυστραλία, επικρατώντας μεγάλων ονομάτων του παγκοσμίου τένις, ενώ πέτυχε και μια πολύ σημαντική νίκη έναντι του «βασιλιά» Ρότζερ Φέντερερ. Η μεγάλη πρόκριση στους ημιτελικούς, χάρισε στον Στέφανο Τσιτσιπά τη 12η θέση στα ΑΤΡ rankings σύμφωνα με τη bwin και ακόμα μεγαλύτερη καταξίωση. Μάλιστα, την εκτίμηση του για τον νεαρό Έλληνα τενίστα δεν έκρυψε και ο Τζον Μάκενρο, παλαίμαχος τενίστας και ένας από του κορυφαίους του αθλήματος, μιλώντας στην εκπομπή του στο Eurosport. «Στην ελληνική μυθολογία, οι θεοί δεν μπορούν να γκρεμιστούν από έναν άνθρωπο. Στην τενιστική μυθολογία, ο θεός μπορεί να γκρεμιστεί από έναν Έλληνα θνητό. Αυτό συνέβη στον τέταρτο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν. Το παράξενο είναι πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς λάτρευε τον Ελβετό Θεό για ολόκληρη τη ζωή του, αλλά δεν δίστασε να τον ανατρέψει όταν ήρθε η ώρα. Αυτός ο έφηβος με τα ανακατεμένα μαλλιά το ‘χει!»

Η επιτυχημένη συμμετοχή του στο Αυστραλιανό Όπεν, απέφερε στον Στέφανο Τσιτσιπά δόξα, φήμη, αλλά και χρήματα. Ωστόσο, από τα 1.125.000 δολάρια που κέρδισε, θα αναγκαστεί να καταβάλει 18.000 δολάρια για τα χρηματικά πρόστιμα που του επιβλήθηκαν μετά το τέλος του τουρνουά. Το πρώτο πρόστιμο (3.000 δολάρια) καταλογίστηκε στον Τσιτσιπά για τη συνομιλία που είχε με τον προπονητή του (coaching) κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Μπαουτίστα Αγκούτ, ενώ το δεύτερο και μεγαλύτερο πρόστιμο (15.000 δολάρια) αφορά στην αντιαθλητική συμπεριφορά του απέναντι στον επόπτη γραμμής κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Μπασιλασβίλι. Το συνολικό ποσό από αυτά τα δύο πρόστιμα, έφεραν τον 20χρονο στην πρώτη θέση των αθλητών που έχουν τιμωρηθεί με χρηματικές ποινές, στο συγκεκριμένο τουρνουά.

Πρόστιμα επιβλήθηκαν σε τρεις ακόμα τενίστες που συμμετείχαν στο Αυστραλιανό Όπεν. Από τα 4,5 εκατομμύρια δολάρια που κέρδισε ο Νόβακ Τζόκοβιτς για την κατάκτηση του τουρνουά, θα επιστρέψει 5.000 δολάρια για πρόστιμο που αφορά σε αντιαθλητική συμπεριφορά, ενώ ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ και ο Ντομινίκ Τίεμ καλούνται να πληρώσουν 4.000 δολάρια έκαστος.

Ωστόσο, τα σχόλια που έκανε ο Τζον Μάκενρο για τον Στέφανο Τσιτσιπά ήταν κολακευτικά ακόμα κι όταν αναφέρθηκε στην εκρηκτική συμπεριφορά του στο τουρνουά της Αυστραλίας λέγοντας: «Όταν ξεσπά τον θυμό του στο κορτ, το κάνει έξυπνα· βρίζει στα Ελληνικά. Μόλις διάβασα τη μετάφραση της φραστικής επίθεσης που έκανε στον επόπτη γραμμής, συγκινήθηκα. Αντίστοιχες εκφράσεις χρησιμοποιούσα κι εγώ πριν από χρόνια! Επιτέλους! Κάποιος προτίθεται να συνεχίσει την κληρονομιά μου!»

The post Στέφανος Τσιτσιπάς: Πρωτιά στα πρόστιμα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα