Η επιδρομή της νεολαίας!

Οι τρεις μεγαλύτεροι τίτλοι του φετινού WTA Tour μέχρι στιγμής έχουν κερδηθεί από τενίστριες κάτω των 21 ετών!

Μιλάμε φυσικά για το Αυστραλιανό Όπεν (Ναόμι Οσάκα), το Ντουμπάι (Μπελίντα Μπένσιτς) και το Indian Wells (Μπιάνκα Αντρέσκου)!

Η νέα γενιά του γυναικείου τένις που αποτελείται από τρεις εξαιρετικά ταλαντούχες, επιθετικές και πολύ συμπαθείς φυσιογνωμίες όπως είναι οι προαναφερθείσες τενίστριες, έχει μπει παντοδύναμα στο 2019 και έπεται συνέχεια!

Όσον αφορά στη

Ναόμι Οσάκα, γνωρίζαμε την τεράστια ποιότητά της από τη σεζόν 2018 κατά τη διάρκεια της οποίας κέρδισε δύο τεράστιους τίτλους, το Indian Wells και πολύ περισσότερο το Αμερικανικό Όπεν με όλα τα επακόλουθα που είδαμε κόντρα στη Σερίνα Γουίλιαμς.

Η 20χρονη Γιαπωνέζα δεν αρκέστηκε εκεί αλλά κέρδισε back to back Slam και στο Αυστραλιανό Όπεν και έγινε έτσι η κορυφαία τενίστρια και στην παγκόσμια κατάταξη!

Η Μπελίντα Μπένσιτς είχε δείξει το άστρο της από πολύ νωρίς όταν σε ηλικία 17 ετών κατακτούσε τη σπουδαία διοργάνωση του Τορόντο.

“Θύμα” πολλών τραυματισμών έκτοτε, έμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός αγωνιστικής δράσης χάνοντας πάρα πολλές θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, ωστόσο, από το τέλος της περασμένης σεζόν βρίσκεται σε διαρκώς ανοδική πορεία.

Ο τίτλος της στο φετινό Ντουμπάι ήταν το “κερασάκι στην τούρτα” μιας πορείας προς την κορυφή του αθλήματος στην οποία αναμφισβήτητα ανήκει βάσει της ποιότητας της η συμπατριώτισσα του Ρότζερ Φέντερερ!

Και, από το πουθενά, γίναμε μάρτυρες της ασύλληπτης επιτυχίας της Μπιάνκα Αντρέσκου!

Η 18χρονη Καναδή (με ρίζες από τη Ρουμανία) αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο βασικό ταμπλό του Indian Wells και μάλιστα με wild card και το…σήκωσε, ένα επίτευγμα που μόνο η Σερίνα Γουίλιαμς έχει πετύχει στο παρελθόν και σε ακόμα νεαρότερη ηλικία (1999)!

Μεγάλο της όπλο, πέραν των τρομερών της τενιστικών ικανοτήτων, η δουλειά που έχει κάνει στο κομμάτι του διαλογισμού και της πνευματικής χαλάρωσης.

“Χρησιμοποιώ τεχνικές διαλογισμού ενώ πάντα δημιουργώ εικόνες ότι κερδίζω τα ματς που παίζω. Φανταζόμουν τη νίκη στον τελικό πριν αγωνιστώ στο ματς. Η συγκεκριμένη τεχνική μου δίνει τη δύναμη να πιστεύω ακόμα περισσότερο ότι μπορώ να τα καταφέρω!” αναφέρει η 18χρονη Καναδή που ανέφερε σαν έμπνευσή της για τον τίτλο της στο Indian Wells την προηγούμενη κάτοχο, Ναόμι Οσάκα!

Κώστας Αϊτάκης

The post Η επιδρομή της νεολαίας! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα