Η κλήρωση του Miami Masters! – DRAW

Ολοκληρώθηκε η κλήρωση για το βασικό ταμπλό του δεύτερου Masters της σεζόν με τους Νόβακ Τζόκοβιτς και Ρότζερ Φέντερερ να συναντιούνται μόνο σε έναν ενδεχόμενο τελικό και τον Στέφανο Τσιτσιπά να έχει την ευκαιρία για μια πολύ καλή πορεία!

Το Indian Wells αποτελεί ήδη παρελθόν και οδεύουμε πρόσω ολοταχώς για το δεύτερο Masters της σεζόν στο Miami και στο καινούριο venue του υπερσύγχρονου Hard Rock Stadium!

Η γνωστή απουσία του Ραφαέλ Ναδάλ έφερε στα δύο άκρα του ταμπλό

τον εξάκις πρωταθλητή στο Μαϊάμι και Νο1 του κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς και τον περσινό φιναλίστ, Αλεξάντερ Ζβέρεφ ενώ ο Νο3 του ταμπλό, Ρότζερ Φέντερερ βρίσκεται, μαζί με τον Στέφανο Τσιτσιπά, στο ταμπλό του Γερμανού τενίστα!

Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας είναι το Νο8 του ταμπλό στο Μαϊάμι, αποφεύγει τα πολύ μεγάλα ονόματα στους πρώτους γύρους του τουρνουά αν και δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι σε αυτό το επίπεδο αγώνων.

Στο quarter του Αλεξάντερ Ζβέρεφ βρίσκεται ο Στεφ τον οποίο και αντιμετωπίζει σε έναν ενδεχόμενο προημιτελικό πριν μια πιθανή συνάντηση με τον Ρότζερ Φέντερερ στα ημιτελικά.

Αυτό φαντάζει, ακόμα, αρκετά μακρινό, οπότε ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Ο Έλληνας τενίστας έχει bye στον πρώτο γύρο ενώ στον δεύτερο αντιμετωπίζει είτε τενίστα προερχόμενο από τα προκριματικά είτε τον Ούγκο Ουμπέρ.

Στον τρίτο γύρο ξεχωρίζουν τα ονόματα των βατών Λεονάρντο Μάγιερ και Γκουίντο Πέγια ενώ στον τέταρτο γύρο υπάρχει η προοπτική μιας σπουδαίας αναμέτρησης κόντρα σε Ντένις Σαποβάλοφ ή Μάριν Τσίλιτς.

Το ζήτημα είναι ο Στέφανος να παρουσιαστεί πιο φρέσκος σε σχέση με την “κουρασμένη” εικόνα που δικαιολογημένα έβγαλε στην Καλιφόρνια μετά από ένα εξαντλητικό πρώτο δίμηνο στη σεζόν.

Μένοντας σε αυτό το κομμάτι του ταμπλό, ο φιναλίστ του Indian Wells, Ρότζερ Φέντερερ έχει μια μάλλον απαιτητική κλήρωση στο Μαϊάμι.

Ξεχωρίζει η πιθανότητα μιας ακόμα αναμέτρησης με τον Σταν Βαβρίνκα στον τρίτο γύρο, ακριβώς όπως συνέβη και στο Indian Wells.

Νωρίτερα, ξεκινά τις υποχρεώσεις του κόντρα στον Ματ Έμπντεν ή σε qualifier, ενώ στον τέταρτο γύρο υπάρχει η επικίνδυνη παρουσία του Ντανίλ Μεντβέντεφ και του Ντιέγο Σβάρτζμαν.

Ο ημι-φιναλίστ του Indian Wells, Κάρεν Χατσάνοφ συναντά τον Ελβετό θρύλο στα προημιτελικά όπως και οι, ξεχασμένοι το τελευταίο διάστημα, Κέβιν Άντερσον και Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

Στα ημιτελικά, ο Ροτζ συναντά, ενδεχομένως, τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Ο Γερμανός τενίστας απογοήτευσε πλήρως στο Indian Wells χάνοντας, με συντριβή μάλιστα, από τον Γιαν-Λέναρντ Στρουφ, δεν εμπνέει γενικώς εμπιστοσύνη αλλά, αν βρεθεί σε καλό φεγγάρι, μπορεί να φτάσει ψηλά.

Ίσως συναντήσει τον Νταβίντ Φερέρ, στην τελευταία του συμμετοχή στο Μαϊάμι, στον δεύτερο γύρο (ο Ισπανός παίζει με τον Κουέρι στον πρώτο), ενώ τα υπόλοιπα δυνατά ονόματα που έχει στο διάβα του πριν τα προημιτελικά είναι οι Τιάφο, Γκοφάν και Τσεκινάτο.

Ένας ακόμα τενίστας που έκανε ανεπαρκές Indian Wells είναι ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Η ήττα και η κακή εμφάνιση κόντρα στον Φίλιπ Κολσράιμπερ σίγουρα έχουν “εφοδιάσει” τον Σέρβο με ανανεωμένο κίνητρο να μην φύγει από το φετινό Double Sunshine με άδεια χέρια και στο Μαϊάμι έχει όλα τα φόντα για ένα νέο restart.

O δεύτερος γύρος δεν είναι και ο ευκολότερος δυνατός κόντρα σε Μπέρναρντ Τόμικ ή στον Τόμας Μπέρντιχ, ενώ μετά τον περιμένει ο Τζον Μίλμαν ή ο Πίτερ Γκογιόφτσικ.

Στον τέταρτο γύρο ενδέχεται να αντιμετωπίσει έναν τενίστα που τον κέρδισε φέτος στη Ντόχα, τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ ενώ στα προημιτελικά είναι πολύ πιθανό να πέσει πάνω σε big server καθώς οι Μίλος Ράονιτς και Τζον Ίσνερ (κάτοχος του τίτλου) καραδοκούν.

Στα ημιτελικά, οι πιθανοί αντίπαλοί του είναι πολυάριθμοι μιας και οι Κέι Νισικόρι, Ντομινίκ Τιμ (κάτοχος του Indian Wells), Γκαέλ Μονφίς, Μπόρνα Τσόριτς και Νικ Κύργιος είναι όλοι στο ίδιο quarter!

Έντεκα ακόμα μέρες σπουδαίου τένις (19-30 Μαρτίου) πλησιάζουν και η προσμονή για το ανανεωμένο Miami Masters είναι προφανώς τεράστια!

MIAMI OPEN DRAW | OOP (-6h) | TV SCHEDULE

Κώστας Αϊτάκης

The post Η κλήρωση του Miami Masters! – DRAW appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα