Σπουδαίος Τσιτσιπάς, με ανατροπή στον τελικό (vids)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση από τη στιγμή που έμεινε πίσω με set και γύρισε το ματς με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ (No3), παίρνοντας ρεβάνς από τον Γερμανό, για την ήττα του την προηγούμενη εβδομάδα στα ημιτελικά της Μαδρίτης.

Ο Έλληνας πρωταθλητής επικράτησε με 4-6, 6-3, 6-3 και πήρε την πρόκριση για τον παρθενικό του τελικό στο Rome Masters, όπου την Κυριακή (15/5), κόντρα στον Νο1 τενίστα του

κόσμου, Νόβακ Τζόκοβιτς, θα διεκδικήσει τον 3ο Masters τίτλο της καριέρας του και 2ο τη φετινή χρονιά, μετά από αυτόν που κατέκτησε στο Μόντε Κάρλο.



Δεν ήθελε να πέσει θύμα του Ζβέρεφ για 2η σερί εβδομάδα ο Στέφανος, που αν και έμεινε πίσω με set, κέρδισε 12 από τα επόμενα 18 games του ματς, εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη του αντιπάλου του και με ψυχραιμία που λύγιζε σίδερα, έφτασε στην παλικαρίσια νίκη με ανατροπή.

Ο Τσιτσιπάς “πλήγωσε” το 2ο σερβίς του 25χρονου Γερμανού, κέρδισε 18/31 πόντους εκεί και με 3/5 break points, πανηγύρισε την 8η νίκη του επί του Ζβέρεφ, στο 12ο μεταξύ τους ματς.

Παράλληλα, πανηγύρισε την 14η νίκη του στο 16ο παιχνίδι του στη φετινή χωμάτινη σεζόν και θα έχει την ευκαιρία να ολοκληρώσει με ιδανικό τρόπο την προετοιμασία του ενόψει Roland Garros, κερδίζοντας τον 2ο τίτλου για φέτος, την Κυριακή στη Ρώμη.



Ο Στέφανος στάθηκε άτυχος στο 1ο set και δέχθηκε break μετά από μπάλα του Ζβέρεφ, που χτύπησε στην ταινία του φιλέ και πέρασε στο απέναντι court, όμως δεν άφησε τον Γερμανό να φτάσει στη 2η συνεχόμενη μεταξύ τους νίκη, μιας και στη συνέχεια του ματς, ο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, εμφανίστηκε υπέρ του δέοντος αποφασισμένος να γυρίσει το εις βάρος του σκορ.



Στο καθοριστικό set, μάλιστα, μπόρεσε να κερδίσει τέσσερα από τα πέντε τελευταία games του αγώνα. Μετέτρεψε το 2-2 σε 6-3, κάνοντας δικούς του, τους 17 από τους 26 πόντους πόντους που παίχτηκαν.

Στον 20o ATP τελικό της καριέρας του θα αγωνιστεί ο Τσιτσιπάς στο Foro Italico και θα προσπαθήσει να στεφθεί πρωταθλητής για 9η φορά σε τουρνουά.

Με την πορεία του μέχρι τον τελικό, έχει ήδη εξασφαλίσει την άνοδό του στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης από την επόμενη εβδομάδα.

INTERNAZIONALI BNL D’ITALIA SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Σπουδαίος Τσιτσιπάς, με ανατροπή στον τελικό (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα