Ένα βήμα από την υπεράσπιση η υπερηχητική Σφιόντεκ (vids)

Μια νίκη μακριά από τον 5ο συνεχόμενο τίτλο της φέτος βρίσκεται η κορυφαία τενίστρια του κόσμου, Ίγκα Σφιόντεκ.

Η 20χρονη Πολωνή, συνέτριψε τη Νο3 του ταμπλό στη Ρώμη, Αρίνα Σαμπαλένκα, πανηγύρισε την 27η συνεχόμενη νίκη της στο Tour και την Κυριακή (15/5) θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι στο Internazionali BNL D’ Italia.

Μετά από 76 λεπτά αγώνα, η Σφιόντεκ επικράτησε της Λευκορωσίδας αντιπάλου της με το εμφατικό 6-2, 6-1 και προκρίθηκε στον 9ο WTA

τελικό της καριέρας της. Εκεί, θα αντιμετωπίσει την εξαιρετική φέτος, Ονς Ζαμπέρ (Νο7).

5th final in a row.
10th consecutive victory in Rome.
27-straight match wins.

@iga_swiatek, signore e signori.#IBI22 pic.twitter.com/hiK7PI21eT

wta (@WTA) May 14, 2022

Η Πολωνή έφτασε τα οκτώ συνεχόμενα κερδισμένα sets αυτή την εβδομάδα και συνεχίζει να τρέχει με σπασμένα τα φρένα στο Tour, δείχνοντας πως αυτή την περίοδο δεν έχει αντίπαλο που να μπορεί να την κερδίσει!

Κόντρα στη Σαμπαλένκα, κέρδισε εννέα από τα τελευταία δέκα games του ημιτελικού, μετατρέποντας το 3-2 του 1ου set σε 6-2, 6-1. Ολοκλήρωσε το ματς με 29/44 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς της και εκμεταλλευόμενη 6/15 break points, πανηγύρισε την άνετη straight sets νίκη.

Τρομερό τένις για ακόμη μια φορά έπαιξε η Σφιόντεκ, που περιόρισε την αντίπαλό της, μόλις σε 9/31 κερδισμένους πόντους πίσω από το 1ο σερβίς της.

Αν αναλογιστεί κανείς, ότι το 1ο σερβίς της Σαμπαλένκα, είναι το μεγάλο της όπλο, αυτό δείχνει και τη μεγάλη ανωτερότητα στο παιχνίδι της Νο1.

Mamma mia!! @iga_swiatek | #IBI22 pic.twitter.com/Q9tMryt3Wt

wta (@WTA) May 14, 2022

Αυτήν ήταν η 10η συνεχόμενη νίκη της Πολωνής στη Ρώμη, μετά την περυσινή τρομερή πορεία της μέχρι τον τίτλο, ενώ ήταν η 22η(!) straight sets επικράτησή της, στο σερί 27 συνεχόμενων νικών που τρέχει.

Ρεκόρ, που πραγματικά, ζαλίζουν, δημιουργεί η Σφιόντεκ…

WTA 1000 INTERNAZIONALI BNL D’ITALIA SINGLES DRAW l OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ένα βήμα από την υπεράσπιση η υπερηχητική Σφιόντεκ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα