Σόου Κύργιου στη Νέα Υόρκη. Εκθρόνισε τον Μεντβέντεφ (vids)

08:41 5/9/2022 - Πηγή: Tennis24

Μεγάλη εμφάνιση από τον Νικ Κύργιο στο ντέρμπι με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, στο βραδινό πρόγραμμα της Κυριακής στo Arthur Ashe.

Ο εκρηκτικός Αυστραλός, επικράτησε 7-6(11), 3-6, 6-3, 6-2 του υπερασπιστή του τίτλου και τον εκθρόνισε από το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, εκεί όπου ανεβαίνει προσωρινά ο Ράφαελ Ναδάλ ενώ παραμονεύουν και οι Αλκαράθ, Ρουντ.

Ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη του Κύργιου επί του Μεντβέντεφ, μετά από αυτή στο Μόντρεαλ πριν μερικές εβδομάδες

και η 4η συνολικά σε πέντε μεταξύ τους αναμετρήσεις, με τον 27χρονο να έχει ξεκάθαρα το πάνω χέρι στο συγκεκριμένο match-up.

Το Arthur Ashe ήταν γεμάτο και η ατμόσφαιρα φανταστική, με τον Κύργιο να δίνει ένα μοναδικό σόου.

“Τι σπουδαίο μέρος για να πετύχεις κάτι τέτοιο. Ένα κατάμεστο γήπεδο στη Νέα Υόρκη. Θέλω να πάω μέχρι το τέλος. Ελπίζω να είναι εφικτό” είπε ο Κύργιος ο οποίος πέτυχε την 3η νίκη καριέρας κόντρα σε Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Στα προημιτελικά του Αμερικανικού Όπεν, ο Κύργιος θα αντιμετωπίσει τον Κάρεν Χατσάνοφ ο οποίος μετά από μεγάλη μάχη με τον Καρένιο Μπούστα, επικράτησε 4-6, 6-3, 6-1, 4-6, 6-3 του φορμαρισμένου Ισπανού.

Ο Κύργιος έπαιξε επιθετικό τένις, τελειώνοντας το ματς με 53 συνολικά winners και 23 άσους. Ακολουθώντας την τακτική του Τσιτσιπά στο Σινσινάτι, ο Ελληνοαυστραλός πίεσε πολύ τον Μεντβέντεφ ανεβαίνοντας στο φιλέ, κερδίζοντας το 62% των πόντων στο νετ.

Οι επιστροφές του Κύργιου ήταν εξαιρετικές και κατάφερε να πετύχει πέντε breaks έναντι τριών του αντιπάλου του.

“Έπαιξα με τον κατάλληλο τρόπο. Επέστρεψα απίστευτα σήμερα. Το 3ο και το 4ο σετ ήταν εντελώς ελεύθερα. Το διασκέδαζα, αγκαλιάζοντας κάθε στιγμή στο Arthur Ashe σήμερα. Είμαι υπερήφανος γι’αυτό” είπε ο Κύργιος.

Πλέον, ο Κύργιος γίνεται ένα από τα μεγάλα φαβορί για τον τελικό στο πάνω μέρος του ταμπλό αφού, σε περίπτωση που ξεπεράσει το εμπόδιο του Χατσάνοφ θα διασταυρωθεί με το νικητή του άλλου προημιτελικού Ρουντ-Μπερετίνι.

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S DRAW l OOP (-7h)

The post Σόου Κύργιου στη Νέα Υόρκη. Εκθρόνισε τον Μεντβέντεφ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα