US Open: Ίδρωσε, αλλά πέρασε στα προημιτελικά ο Μπερετίνι

22:27 4/9/2022 - Πηγή: Tennis24

O Ματέο Μπερετίνι χρειάστηκε 5 sets, αλλά και 3 ώρες και 46 λεπτά για να μπορέσει να κάμψει την αντίσταση του…επίμονου Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα με 3-6, 7-6(2), 3-6, 6-4, 6-2 για τον 4ο γύρο του US Open

Αυτή θα είναι η 5η συνεχόμενη φορά που ο Μπρετίνι θα βρεθεί στα προημιτελική φάση Grand Slam δείχνοντας τη σταθερότητα που έχει σε τέτοιες διοργανώσεις. 

Ο Νο14 του κόσμου βρήκε 18 άσους (3 διπλά λάθη) κέρδισε το 84% των πόντων

από το 1ο service, σημείωσε 49 winners, αλλά είχε και 47 αβίαστα λάθη, έχοντας τον ίδιο αριθμό λαθών με τον Ισπανό.

Ο Φοκίνα αιφνιδίασε τον Μπερετίνι με το ξεκίνημα φτάνοντας πρώτος σε break (2-0) το οποίο κράτησε μέχρι το τέλος του set παίρνοντας προβάδισμα με 1-0.

Στο 2ο set o Μπερετίνι ήταν αυτός που βρήκε πρώτος break (3-2), αλλά ο Φοκίνα το πήρε αμέσως πίσω εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι ο Μπερετίνι δεν έβρισκε πρώτο service (3-3). 

To set κρίθηκε στο tie-break εκεί όπου ο Μπερετίνι δεν δέχθηκε ούτε ένα μίνι-break και έχοντας βρει δύο μετέτρεψε το 1/2 σε 7/2 ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Ο Ιταλός κατέκτησε και το επόμενο set, “σπάζοντας” το service του Φοκίνα στην αρχή και στο τέλος του set κάνοντας το 2-1. 

Στο 4ο σκέλος του αγώνα ο Ισπανός βρήκε break πάλι νωρίς στο set (2-1) με τον Μπερετίνι να συνεχίζει να έχει θέματα με το πρώτο service (54% συνολικά στο παιχνίδι). Ο Φοκίνα κράτησε το service του μέχρι το τέλος και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 πηγαίνοντας το ματς στο decider. 

Εκεί ο Μπερετίνι ξεκίνησε δυνατά (2-0) και παρά το γεγονός ότι ο Φοκίνα του πήρε πίσω το χαμένο service (2-1) o Ιταλός έφτασε σε ένα ακόμη (3-1), κλείνοντας το ματς στο τέλος με το 3ο break του στο set (6-2) σφραγίζοντας το πρώτο εισιτήριο του US Open για τα προημιτελικά. 

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον νικητή από την αναμέτρηση Μουτέτ – Ρουντ.

US OPEN MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S DRAW l OOP (-7h)

The post US Open: Ίδρωσε, αλλά πέρασε στα προημιτελικά ο Μπερετίνι appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα