“Σίφουνας” Στέφανος – Με Σαποβάλοφ στο κυρίως ταμπλό!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν… βιαστικός στον αγώνα του κόντρα στον Μίρζα Μπάσιτς, στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Monte Carlo Masters και με μια πειστική νίκη, πήρε το εισιτήριο για το κυρίως ταμπλό του πολύ σημαντικού τουρνουά στο χώμα…

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, Στέφανος Τσιτσιπάς, προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στο κυρίως ταμπλό του Monte Carlo Masters, καθώς μετά από εξαιρετική εμφάνιση, “ισοπέδωσε” τον Μίρζα Μπάσιτς στον δεύτερο και τελευταίο προκριματικό γύρο του θεσμού και πήρε άνετα την

πολυπόθητη πρόκριση για το main draw της διοργάνωσης.

Ο 19χρονος “Στεφ”, Νο69 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, μετά την άνετη επικράτησή του επί του Φλορέντ Ντιέπ στον πρώτο προκριματικό γύρο, επιβλήθηκε του 26χρονου Βόσνιου Μπάσιτς μέσα σε μόλις 66 λεπτά αγώνα!

Χωρίς να αντιμετωπίσει σχεδόν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού πρόβλημα, ο Τσιτσιπάς επιβλήθηκε με 6-1, 6-4 του αντιπάλου του και πέρασε στο κυρίως ταμπλό της πρώτης χωμάτινης Masters διοργάνωσης της χρονιάς, εκεί όπου τον περίμενε μια… όχι και τόσο καλή κλήρωση.

Αντίπαλός του στον 1ο γύρο, θα είναι ο Ντένις Σαποβάλοφ Νο45 στον κόσμο με τον Καναδό να έχει κερδίσει τον Στέφανο και στην πρώτη τους “ανδρική” συνάντηση, στο φετινό Australian Open.

Ο Μπάσιτς, αν και βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, δεν μπόρεσε να απειλήσει ιδιαίτερα τον Στέφανο ο οποίος ήταν σε φοβερή ημέρα, κι έχοντας όλα τα όπλα στο παιχνίδι του ενεργά, και έχοντας την κατάλληλη αυτοσυγκέντρωση, έφτασε στην νίκη επί του Νο94 του κόσμου.

Ένα ξέσπασμα μερικών λεπτών, το οποίο οδήγησε τον Έλληνα στην κατάκτηση έξι συνεχόμενων γκέιμ, ήταν αυτό το οποίο έδωσε ουσιαστικά στον 19χρονο την νίκη χωρίς προβλήματα, καθώς το 1-1 του πρώτου σετ έγινε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα 6-1, 1-0 και άνοιξε έτσι, ο δρόμος προς την επιτυχία για τον Έλληνα.

Ο Τσιτσιπάς έκανε απο δυο μπρέικ σε κάθε σετ και αξιοποιώντας τις 4 από τις 10 ευκαιρίες που του δόθηκαν για να σπάσει το σερβίς του αντιπάλου του έφτασε στην επικράτηση.

Ο Μπάσιτς από την πλευρά του είχε 1/4 μπρέικ πόιντς, ανήμπορος να βρει λύσεις τόσο στο σερβίς του, όσο και σε αυτό του Τσιτσιπά.

Ο Τσιτσιπάς λοιπόν, θα αγωνιστεί στο κυρίως ταμπλό του θεσμού στο Μόντε Κάρλο για πρώτη φορά, ενώ αυτήν θα είναι η πέμπτη εμφάνισή του σε main draw Masters διοργάνωσης.

MONTE CARLO MASTERS DRAW | OOP (-1h) | TV SCHEDULE

Δημήτρης Χαλιάπας

The post “Σίφουνας” Στέφανος – Με Σαποβάλοφ στο κυρίως ταμπλό! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα