Σφιόντεκ: “Ο Ναδάλ με εμπνέει από κάθε άποψη”

14:46 3/6/2022 - Πηγή: Tennis24

Η Νο1 στον κόσμο Ίγκα Σφιόντεκ κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον φετινό τελικό του Roland Garros φτάνοντας παράλληλα τις 34 συνεχόμενες νίκες στο τουρ, επικρατώντας της Ντάρια Κασάτκινα. Η Πολωνή μίλησε μετά τον αγώνα για τις ρουτίνες που ακολουθεί πριν τα ματς της, για την αντίπαλό της στον τελικό Κόκο Γκοφ, αλλά και για το πως ο Ράφα Ναδάλ την εμπνέει στην καριέρα της:

“Προσπαθώ να αντιμετωπίζω κάθε αγώνα με τον ίδιο τρόπο. Αν συνειδητοποιήσω ότι θα παίξω έναν από τους σημαντικότερους

αγώνες της σεζόν, με αγχώνει, οπότε προσπαθώ να επικεντρωθώ μόνο σε ένα πράγμα και ακούω μουσική.

Υπάρχουν μερικές μπάντες που ακούω πριν από έναν αγώνα. Οι Led Zeppelin, οι AC/DC και οι Guns N’ Roses, ήταν πάντα οι τρεις που ήταν πραγματικά τέλειοι για την κατάσταση. Χρησιμοποιώ τη μουσική για να έχω κάτι που να απασχολεί και να χαλαρώνει τον εγκέφαλό μου πριν τον αγώνα. Αλλά και όταν θέλω να είμαι πιο ενεργητική, με βοηθάει πραγματικά.

Είναι πιο εύκολο να παίζεις αγώνες με τέτοιου είδους υποστήριξη από το κοινό. Την είχα σε κάθε μέρος που έπαιξα φέτος. Ακόμα με εκπλήσσει γιατί αμέσως μετά την πρώτη μου χρονιά στο τουρ ήρθε ο Covid και δεν ήμουν σίγουρη πόσοι Πολωνοί θα έρθουν να με δουν, οπότε εξακολουθεί να με εκπλήσσει.

Είμαι πολύ χαρούμενη που η Κόκο τα πάει καλά, γιατί νομίζω ότι είχε επίσης τεράστια πίεση στη ζωή της. Ούσα πάντα η νεότερη και αυτή που υποτίθεται ότι είναι το μέλλον του τένις, θα πρέπει να ήταν δύσκολο. Χαίρομαι που τα πάει καλά με αυτό, γιατί είμαι σίγουρη ότι της πήρε πολλή ενέργεια για να το κάνει σωστά. Αλλά δεν μπορώ να κρίνω πραγματικά, γιατί δεν ξέρω τι συμβαίνει εκεί μέσα. Βλέπετε στο γήπεδο, αναπτύσσεται κάθε χρόνο. Και όταν τη βλέπω, τείνω να ξεχνάω ότι είναι 18. Παίζει πραγματικά πολύ σταθερά. Μπορείτε να τη δείτε να προοδεύει και νομίζω ότι αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα.

Ο Ράφα με εμπνέει βασικά από κάθε άποψη, τόσο στο γήπεδο όσο και εκτός γηπέδου γιατί είναι τόσο ταπεινός και προσγειωμένος και είναι τέτοιος τύπος που λέει πάντα «γεια» και αυτό είναι καταπληκτικό γιατί φαίνεται ότι οι επιτυχίες δεν έχουν τον έχουν αλλάξει και είναι ακόμα ο ίδιος σπουδαίος άνθρωπος.

Έχω δει μερικούς αγώνες του από κοντά, καθώς δεν είναι πάντα εφικτό, επειδή ήμουν επίσης σε τουρνουά, αλλά όταν παρακολούθησα τον φετινό τελικό του Australian Open ήταν πραγματικά συναρπαστικό. Ακόμα κι εγώ είχα αμφιβολίες και μπορούσα να δω πώς προσπαθούσε να βρει λύσεις και να γίνει καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και το έκανε και κέρδισε, οπότε είναι μια τεράστια έμπνευση. Όχι μόνο εδώ, αλλά σε κάθε γήπεδο, είναι υπέροχο να τον βλέπεις να παίζει.”

Η Ίγκα Σφιόντεκ θα αντιμετωπίσει την Κόκο Γκοφ για το τρόπαιο του Roland Garros το Σάββατο 4/6.

ROLAND GARROS MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-1h)

Δανάη Μασκαλέρη

The post Σφιόντεκ: “Ο Ναδάλ με εμπνέει από κάθε άποψη” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα