Χωρίς χαμένο set στον 1ο της τελικό η Γκοφ (vids)

19:15 2/6/2022 - Πηγή: Tennis24

Συνεχίζει να γράφει ιστορία με τις τρομερές εμφανίσεις της στο φετινό Roland Garros, η 18χρονη Κόκο Γκοφ.

Η Αμερικανίδα, Νο18 του ταμπλό, κέρδισε με straight sets την έκπληξη της διοργάνωσης, Μαρτίνα Τρεβιζάν (Νο59), πανηγυρίζοντας την παρθενική πρόκριση της καριέρας της σε τελικό Major τουρνουά.

Coco Gauff rejoint Iga Swiatek en finale de Roland-Garros

! Elle bat Trevisan 6-3, 6-1 et devient la plus jeune finaliste depuis 2001 #RolandGarros pic.twitter.com/A0HMRL25uc

Roland-Garros (@rolandgarros) June 2, 2022

Το Σάββατο (4/6), θα διεκδικήσει τον 1ο Grand Slam τίτλο της, αντιμετωπίζοντας την Ίγκα Σφιόντεκ, ως η νεαρότερη τενίστρια που αγωνίζεται σε τελικό Major, μετά τη Μαρία Σαράποβα στο Wimbledon του 2004.

Τέσσερα games της πήρε όλα κι όλα η Τρεβιζάν στον μεταξύ τους ημιτελικό, με την Γκοφ να προκρίνεται μετά από 82 λεπτά αγώνα, με σκορ 6-3, 6-1, κατακτώντας την 6η συνεχόμενη νίκη της στο τουρνουά, χωρίς απώλεια set!

The youngest finalist at #RolandGarros since 2001 @cocogauff battles past Martina Trevisan 6-3, 6-1 to book a meeting with Iga Swiatek. pic.twitter.com/85F4HNtLRB

— Roland-Garros (@rolandgarros) June 2, 2022

Από το ματς με τη Μαρία Σάκκαρη στη Ρώμη (12/5), έχει να χάσει set η 18χρονη, που τέσσερα χρόνια μετά τον θρίαμβό της στο Roland Garros Juniors, βρίσκεται ένα βήμα μακριά από τη σπουδαιότερη επιτυχία της καριέρας της.

Ήδη, έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πολλά κολακευτικά σχόλια για τις εξαιρετικές εμφανίσεις της στο Παρίσι φέτος και κόντρα στην Τρεβιζάν, την Πέμπτη (2/6), έδειξε πως βρίσκεται σε δαιμονιώδη κατάσταση.

Με 32/50 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς της ολοκλήρωσε τον αγώνα η Αμερικανίδα, κι εμεταλλευόμενη τα 36(!) αβίαστα λάθη της 28χρονης αντιπάλου της, έφτασε στην άνετη επικράτηση.

Η Γκοφ για να πανηγύρισε την πρόκριση, χρειάστηκε να μετρήσει 6/11 break points και έβγαλε 14 winners. Έναν περισσότερο από αυτούς που έβγαλε η Ιταλίδα.

Taking charge #RolandGarros | @CocoGauff pic.twitter.com/W0nWHzlVEM

— Roland-Garros (@rolandgarros) June 2, 2022

Από την ερχόμενη εβδομάδα μάλιστα, η 18χρονη θα βρεθεί σε νέο ρεκόρ καριέρας στην παγκόσμια κατάταξη, μιας και θα κερδίσει, τουλάχιστον, δέκα θέσεις, ανεβαίνοντας στο Νο13 του κόσμου. Αν φτάσει στον τίτλο του Γαλλικού Όπεν, τότε θα εξασφαλίσει το Νο8 του πίνακα της WTA.

Όσον αφορά την Τρεβιζάν, από το Νο59 που βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα μετά τον τίτλο της στο Ραμπάτ του Μαρόκου (WTA 250), θα κερδίσει ακόμη 33 θέσεις και θα φτάσει το No26.

ROLAND GARROS MEN’S SINGLES DRAW l WOMEN’S SINGLES DRAW l OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Χωρίς χαμένο set στον 1ο της τελικό η Γκοφ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα