Σερβαρά για Μεντβέντεφ: Αυτή τη στιγμή είναι μετεωρίτης

20:03 8/3/2023 - Πηγή: Tennis24

Με μία αποκλειστική συνέντευξη στο Tennis Major, ο προπονητής του εκρηκτικού τις τελευταίες εβδομάδες Ντανίλ Μεντβέντεφ, Ζιλς Σερβαρά εξηγεί το πώς ο Ρώσος, από τον πρόωρο αποκλεισμό στο Αυστραλιανό Όπεν, κατάφερε να φτάσει σε τρεις διαδοχικούς τίτλους, σε Ρότερνταμ, Ντόχα και Ντουμπάι.

Ο Γάλλος προπονητής, που βρίσκεται στο πλευρό του άλλοτε Νο1 τενίστα στον κόσμο από το 2017, προσπαθεί να εξηγήσει σε τι κατάσταση βρισκόταν ο Ρώσος μετά το

Αυστραλιανό Όπεν αλλά και πως ο ίδιος βοήθησε στο να ανακτήσει την χαμένη του αυτοπεποίθηση.

“Όταν επέστρεψε από την Αυστραλία, οι δύο εβδομάδες προπόνησης ήταν αρκετά περίπλοκες γιατί δεν είχε καθόλου αυτοπεποίθηση. Δεν ένιωθε καθόλου καλά καθώς δεν κέρδιζε αγώνες και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσεις. Αυτή είναι και η ομορφιά της δουλειάς, κάποιες φορές πρέπει να κινηθείς σε άγνωστα νερά. Ένας παίκτης όπως ο Ντανίλ, έχει τις δικές του πεποιθήσεις, τους δικούς του τρόπους να αναλύει και να διαχειρίζεται καταστάσεις.

Οι τρεις μέρες πριν από το Ρότερνταμ ήταν ιδιαίτερα ξεχωριστές. Στην προπόνηση, κάθε φορά που παρέμβαινα, είχε θετικό αποτέλεσμα. Προσπαθούσε να πείσει τον εαυτό του, ότι δεν παίζει καλά αλλά προσπαθούσα να του το περάσω το μήνυμα ότι συμβαίνει το αντίθετο.

Την μέρα πριν την πρεμιέρα του Ρότερνταμ, πριν την προπόνηση με τον Μπεντζαμά Μπονζί, του εξήγησα ότι οι παρεμβολές που έκανα τις προηγούμενες μέρες, είχαν θετικό αποτέλεσμα. Όμως αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί κατά την διάρκεια του αγώνα. Οπότε του είπα ότι σε αυτό τον αγώνα δεν θα παρέμβω, ότι πρέπει να βρει μόνος του τους πόρους να αντεπεξέλθει. Αλλά για να μην τον αφήσω τελείως μόνο του, του έδωσα ένα χαρτάκι και του είπα να το χρησιμοποιήσει αν το χρειαστεί.

Το χαρτάκι έγραφε “Ντανίλ, Ρότερνταμ 2023”, το χρησιμοποίησε και ήταν το μοναδικό σετ που δεν κέρδισε εκείνη την βδομάδα. Θυμάμαι μόνο ότι μου ανέφερε πως δεν δουλεύει, ότι είναι προκαταρτικό συμπέρασμα. Στον 1ο αγώνα με τον Νταβίντοβιτς Φοκίνα, έγιναν διάφορα και δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες, αλλά μετά από αυτό άναψε η σπίθα.

Αυτή την στιγμή, μοιάζει με μετεωρίτη που συνεχίζει φλεγόμενος την τροχιά του. Το ερώτημα είναι πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτό. Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι θα διαρκέσει όσο το περισσότερο στα τουρνουά Masters. Αν το Γαλλικό Όπεν διεξαγόταν αυτή τη στιγμή, θα το κερδίζαμε.

Η νίκη απέναντι στον Οζέ-Αλιασίμ ήταν πολύ σημαντική γιατί είναι ένας παίκτης του Top10 και δεν κέρδισε κάποιον από αυτούς για μεγάλο διάστημα, οπότε η στιγμή αυτή ήταν ορόσημο.

Υπάρχουν πολλές προσδοκίες στο Indian Wells. Δεν του άρεσε ποτέ να αγωνίζεται στην έρημο, αλλά αυτό άλλαξε με τις επιτυχίες του σε Ντόχα και Ντουμπάι. Όμως στην Καλιφόρνια θα είναι διαφορετικά, με την ζέστη, το κρύο, την ξηρασία, τις μπάλες. Το Μαϊάμι είναι κάτι διαφορετικό αλλά δεν υπάρχει λόγος να μην αποδώσει καλά κι εκεί”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο 42χρονος προπονητής, σε μία συνέντευξη εφ όλης της ύλης.

The post Σερβαρά για Μεντβέντεφ: Αυτή τη στιγμή είναι μετεωρίτης appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα