Μόναστιρ: Νικηφόρα πρεμιέρα για Σακελλαρίδη

17:01 8/3/2023 - Πηγή: Tennis24

Ο Στέφανος Σακελλαρίδης ξεκίνησε με το δεξί στο τουρνουά ITF των 15.000 δολαρίων που πραγματοποιείται στο Μόναστιρ της Τυνησίας, με τον 18χρονο Έλληνα τενίστα να επικρατεί του 24χρονου Ιορδανού, Μούσα Άλκοτοπ με 6-2, 7-6(5) μετά από μια ώρα και 50 λεπτά αγώνα. 

Ο Σακελλαρίδης, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 71% κερδισμένους πόντους πίσω από το 1ο service, ενώ ήταν αποτελεσματικός και ουσιαστικός στις ευκαιρίες για break (4/7). 

Στο 1ο set

το οποίο κράτησε 39 λεπτά, ο Σακελλαρίδης προηγήθηκε με 5-1, με τον Άλκοτοπ να μειώνει σε 5-2, αλλά τον Νο1 στην κατάταξη της ITF, να κλείνει το πρώτο σκέλος του αγώνα στο service του κάνοντας το 1-0.

Το 2ο set ήταν πιο ανταγωνιστικό με τον Άλκοτοπ να παίρνει προβάδισμα με 4-3 φτάνοντας πρώτος σε break, αλλά τον Σακελλαρίδη να απαντάει άμεσα ισοφαρίζοντας σε 4-4. Το set πήγε στο tie-break όπου μετά από μια δραματική μάχη ο Έλληνας τενίστας φάνηκε πιο ψύχραιμος σε κρίσιμα σημεία κυρίως προς το τέλος φτάνοντας στη νίκη και την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Στη φάση των “16” ο Σακελλαρίδης θα αντιμετωπίσει έναν εκ των δύο Ιαπώνων Ματσούντα Ρούκι και Σιραΐσι Χικάρου. 

Ο Σακελλαρίδης αγωνίζεται και στα διπλά εκεί που μαζί με τον αδελφό του Δημήτρη ξεπέρασαν σε 53 λεπτά το εμπόδιο των Νίκολας Μοτσέανου (ΗΠΑ) και Γουτσέν Παν (Κίνα) με 6-1, 6-2 σε 53 λεπτά. 

Στην προημιτελική φάση τα δύο αδέλφια θα αγωνιστούν απέναντι στους Αϊτάμ Αμπουφιράσι (Καναδάς) και Τόμας Κοστκά (Γαλλία) για την είσοδό τους στα ημιτελικά. 

M15 MONASTIR SINGLES DRAW | DOUBLES |OOP 

The post Μόναστιρ: Νικηφόρα πρεμιέρα για Σακελλαρίδη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μόναστιρ, Νικηφόρα, Σακελλαρίδη,monastir, nikifora, sakellaridi