Σέλτον: “Είμαι ανταγωνιστικός, θέλω να κερδίζω κάθε αγώνα που παίζω”

Για την ενασχόλησή του με το τένις, για την προσωπική του ζωή, αλλά και για την ευρύτερη εικόνα του αθλήματος και εκτός των ΗΠΑ μίλησε σε ομιλία του για την On Running ο Μπεν Σέλτον, που μεταξύ άλλων είπε πως είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός, και πως δε δέχεται την ήττα σε κανένα παιχνίδι του.

“Μου άρεσε πιο πολύ το αμερικάνικο ποδόσφαιρο, αλλά όταν είδα την αδερφή μου να ταξιδεύει σε όλη τη χώρα

μέσω του τένις, και να έχει ακαδημαϊκά πλεονεκτήματα και ενδιαφέρουσες εμπειρίες στο πανεπιστήμιο, αποφάσισα να το δοκιμάσω και εγώ

Μπορώ να πω ότι όταν ξεκίνησα το τένις, το έκανα για να διαβάζω λιγότερο στο σχολείο και στην αρχή δεν μου άρεσε τόσο. Μου φάνηκε πολύ απαιτητικό και μοναχικό άθλημα. Αυτό που με έκανε να κολλήσω ήταν όταν έπαιξα για το πανεπιστήμιο, όπου ήμασταν μια ομάδα 10-11 παιδιών που περνούσαμε πολύ χρόνο μαζί.”

Σχετικά με την προσωπική του ζωή, είπε: “Δεν βγαίνω πολύ έξω, δεν μου αρέσουν τα μέρη με πολύ κόσμο και θόρυβο. Είμαι χαρούμενος όταν μένω στο σπίτι με την οικογένειά μου, ή όταν βγαίνω για φαγητό. Για παράδειγμα, δεν έχω πάει ούτε σε μια συναυλία στη ζωή μου”.

Όσον αφορά τα γεμάτα γήπεδα, είπε: “Δεν με τρομάζει να είμαι σε ένα γεμάτο στάδιο που με παρακολουθεί, ίσα ίσα που μου αρέσει η ατμόσφαιρα που δημιουργείται και με κάνει να παίζω καλύτερα. Είμαι πολύ ανταγωνιστικός, θέλω να κερδίζω κάθε αγώνα που παίζω.

Ξεκάθαρα είμαι πολύ μακριά από την τελειότητα, αλλά αυτό με παρακινεί να δουλέψω και να γίνομαι καλύτερος κάθε μέρα. Η φιλοσοφία μου είναι να πηγαίνω πρώτος και να φεύγω τελευταίος από το γήπεδο. Θέλω να κάνω μια μεγάλη καριέρα και να εξελίσσομαι συνεχώς”.

Για το τένις εκτός των ΗΠΑ, είπε: “Σοκαρίστηκα όταν είδα πόσο σημαντικό είναι το τένις εκτός Ηνωμένων Πολιτειών. Στη χώρα μου δεν είναι στα μεγαλύτερα αθλήματα, αλλά όταν πηγαίνω στο εξωτερικό ο κόσμος με αναγνωρίζει, με σταματάει στον κόσμο και μου λέει πράγματα για μένα, είναι εντυπωσιακό.”

The post Σέλτον: “Είμαι ανταγωνιστικός, θέλω να κερδίζω κάθε αγώνα που παίζω” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα