Όλα έτοιμα για την εκκίνηση της νέας αγωνιστικής σεζόν

Σε τρεις ημέρες ξεκινάει και επίσημα η νέα χρονιά στα επαγγελματικά tour της ΑΤP και της WTA, με κορυφαίες συμμετοχές από το ξεκίνημα κιόλας της σεζόν.

Την ερχόμενη Παρασκευή (29/12) θα κάνει πρεμιέρα το United Cup που θα διεξαχθεί σε δύο πόλεις της Αυστραλίας (Σίδνεϊ, Περθ) με τη συμμετοχή και της Ελλάδας,

περσινής ημιφιναλίστ της διοργάνωσης.

Στο τουρνουά θα δώσουν το παρόν τέσσερις τενίστες του Top10 της ATP, με πρώτο τον κορυφαίο όλων, Νόβακ Τζόκοβιτς αλλά και τους Τσιτσιπά, Ρουντ, Ζβέρεφ.

Η Νο1 της WTA, Ίγκα Σφιόντεκ θα ηγηθεί του γυναικείου ταμπλό στο United Cup μαζί με τις Σάκκαρη, Πέγκουλα, Γκαρσία, Βοντρούσοβα από την πρώτη 10αδα της WTA.

Η Ελλάδα θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της στις 2 Ιανουαρίου στο Σίδνει με αντίπαλο τη Χιλή ενώ την επόμενη ημέρα θα αντιμετωπίσει τον Καναδά. Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων.

Το τουρνουά που θα μοιράσει 10εκ. δολάρια, θα ολοκληρωθεί στις 7 Ιανουαρίου με τους τελικούς στο Σίδνει.

Ahhhh #UnitedCup pic.twitter.com/Vq2041eW4m

— United Cup (@UnitedCupTennis) December 26, 2023

Την τελευταία ημέρα του χρόνου (31/12) θα ξεκινήσει η δράση στο πρώτο ATP 250 της χρονιάς, στο Μπρισμπέιν όπου όλοι περιμένουν τη μεγάλη επιστροφή του Ράφαελ Ναδάλ.

Ο 37χρονος Ισπανός, μετά από ένα χρόνο απουσίας, θα επιστρέψει στα courts και θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε ένα πολύ δυνατό τουρνουά, έχοντας πιθανούς αντιπάλους τους Χόλγερ Ρούνε, Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, Μπεν Σέλτον και Άντι Μάρει.

Πολύ δυνατό θα είναι και το γυναικείο ταμπλό στο Queensland, με τις Σαμπαλένκα, Ριμπάκινα, Μούχοβα, Κις και Οσταπένκο ενώ στο τουρνουά θα έχουμε άλλη μια μεγάλη επιστροφή, αυτή της Ναόμι Οσάκα που επιστρέφει μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού.

Η κλήρωση του Μπρισμπέιν θα γίνει το Σάββατο 30/12.

Επίσης την πρώτη εβδομάδα του χρόνου (1-7 Ιανουαρίου) θα διεξαχθεί το Hong Kong Tennis Open (ATP 250) με δυνατές συμμετοχές: Ρούμπλεφ, Χατσάνοφ, Τιαφό και Τσίλιτς καθώς και το ASB Classic στο Όκλαντ (WTA 250) με τις Γκοφ, Σβιτολίνα και Ραντουκάνου να ξεχωρίζουν.

The post Όλα έτοιμα για την εκκίνηση της νέας αγωνιστικής σεζόν appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Όλα,ola