Premier Padel: Καταργεί το golden point

Η συγχώνευση των δύο επαγγελματικών tour στο padel, World Padel Tour και Premier Padel Tour, υπό την ομπρέλα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Padel (FIP), φέρνει αλλαγές στους κανονισμούς του επαγγελματικού αθλήματος από την έναρξη του 2024.

Η πιο σημαντική αλλαγή είναι η κατάργηση του golden point όταν το σκορ είναι στο 40/40, όπως αποκάλυψε ο CEO της Premier Padel Tour, Ένο Πόλο σε συνέντευξή

του στη Marca.

“Το WPT τα πήγε πολύ καλά και χάρη σε αυτούς υπάρχει μια επαγγελματικό tour. Μιλήσαμε για τη διατήρηση ορισμένων κανονισμών που έχουν αποτέλεσμα. Έχω καλές σχέσεις μαζί τους. Κάποια άλλα, όμως, πράγματα πρέπει να αλλάξουν για να δημιουργήσουμε μια πιο αυστηρή δομή και να απευθυνθούμε σε χώρες που δεν έχουμε συνεργαστεί, μέχρι στιγμής” είπε αρχικά και συνέχισε.

“Μετά τη συγχώνευση των tour με την επωνυμία Premier Padel, πάρθηκε η απόφαση ότι το Golden Point δεν θα χρησιμοποιηθεί ξανά από την επόμενη σεζόν. Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα θέματα σύγκρουσης ανάμεσα στα tour καθώς στο ένα ίσχυε και στο άλλο όχι. Συζητήσαμε με τους παίκτες και η επιλογή του να καταργηθεί το golden point, κέρδισε με μεγάλη πλειοψηφία”.

Το golden ή deciding point, όπως ονομάζεται στο τένις, είναι ο πόντος που παίζεται όταν το game είναι στην ισοπαλία (40/40) και ο νικητής του πόντου παίρνει το game. Εφαρμόστηκε για να κάνει το παιχνίδι πιο γρήγορο, ωστόσο οι ίδιοι οι αθλητές δεν το εκτιμούν ιδιαίτερα.

Πριν λίγες ημέρες, το Premier Padel Tour ανακοίνωσε και το πρόγραμμα των τουρνουά για τη νέα ιστορική σεζόν στο άθλημα.

The post Premier Padel: Καταργεί το golden point appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα