Σαν σήμερα: Ο 14χρονος Αλιασίμ γράφει ιστορία

Η στήλη “Σαν σήμερα” παρουσιάζει τα σημαντικότερα γεγονότα στο τένις που διεξήχθησαν σαν σήμερα 27 Μαρτίου…

27 Μαρτίου 2015

Στις 27 Μαρτίου του 2015 ο Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ έγινε ο νεαρότερος τενίστας που έκανε ντεμπούτο σε Τσάλεντζερ τουρνουά της ΑΤΡ.

Ο θαυματουργός Καναδός, σε ηλικία μόλις 14 ετών και 7 μηνών, προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό του Τσάλεντζερ τουρνουά στο Ντράμοντβιγ του Καναδά κάνοντας τρεις σερί νίκες στα προκριματικά.

Πέντε χρόνια αργότερα, αποτελεί μέλος του Top20 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ και ίσως το μεγαλύτερο ταλέντο αυτή τη στιγμή στο

Tour, παρά το γεγονός ότι δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ακόμη κάποιον ΑΤΡ τίτλο (μετράει πέντε χαμένους τελικούς).

Ο Αλιασίμ έγραψε ιστορία και για άλλο λόγο την τελευταία εβδομάδα του Μαρτίου το 2015. Έγινε ο νεαρότερος τενίστας που κατακτά ΑΤΡ πόντο στην παγκόσμια κατάταξη. Το ρεκόρ του είναι ακόμη ζωντανό και δύσκολα θα προσπεραστεί στο σύντομο μέλλον.

Τέσσερις μήνες αργότερα, ο Φίλιξ έγινε ο νεαρότερος τενίστας που κέρδισε αγώνα σε κυρίως ταμπλό Τσάλεντζερ τουρνουά (Γκράνμπι) και λιγότερο από δυο χρόνια αργότερα, έγινε ο πρώτος τενίστας γεννημένος τον 21ο αιώνα, που κατέκτησε τίτλο σε Τσάλεντζερ (Λιόν).

Πλέον, οι συστάσεις περιττεύουν για τον 19χρονο, ο οποίος θα μας απασχολεί για πολλά χρόνια με τις επιτυχίες του στο ανδρικό Tour. Πόσο μάλλον, με το ξεχωριστό rivalry που έχουν αναπτύξει με τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Σαν σήμερα: Ο 14χρονος Αλιασίμ γράφει ιστορία appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα