Ο “χρυσός” κανόνας του Μεντβέντεφ

Ο Ντανίλ Μεντβέντεφ ήταν αναμφίβολα ένα από τα πρόσωπα της περασμένης σεζόν. Ποιος είναι όμως ο κανόνας που τον ωθεί στα όρια του παιχνιδιού του ;

Ο Ρώσος έφτασε στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά στην καριέρα του τον περασμένο Σεπτέμβριο και έκτοτε φιγουράρει στο Top5 με περίσσια άνεση.

Αποτελεί έναν από τους πιο επικίνδυνους αντιπάλους για τους Big3 και όσο περνάει ο καιρός, βελτιώνει συνεχώς το παιχνίδι του.

Βέβαια, για να μπορεί να μένει σταθερός και συγκεντρωμένος σε οποιαδήποτε

περίσταση μέσα στο court, ακολουθεί έναν “χρυσό” κανόνα.

Ο 24χρονος έχει τονίσει σε πρόσφατη συνέντευξή του πως από τα 10 χρόνια ζωής του έχει μάθει το πιο σημαντικό πράγμα στην τενιστική του καριέρα. Ο τότε προπονητής του, του είχε πει:

“Στο τέλος, κερδίζει αυτός που περνάει τις περισσότερες μπάλες πάνω από το φιλέ. Θα παλεύεις σαν τρελός να προλαβαίνεις και να γυρνάς όλες τις μπάλες. Έτσι, θα κερδίζεις τις περισσότερες φορές”.

Αυτές οι φράσεις τον έχουν στιγματίσει από τότε. Μπορεί να είναι ένας τενίστας που ξεπερνάει τα 195 εκατοστά (1.98μ.) όμως δεν σταματάει ποτέ να τρέχει στο court.

Θα μπορούσε κάλλιστα να αρκούνταν στο δυνατό σερβίς του, ή το πολύ σταθερό μπάκχαντ του. Παρ’ όλα αυτά, η φυσική του κατάσταση και η δύναμη να επιστρέφει πολύ δύσκολες μπάλες, τον κάνει τόσο ξεχωριστό.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ο “χρυσός” κανόνας του Μεντβέντεφ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα