Miami Open: Ο πρώτος μεγάλος τίτλος του Άγκασι

Το 1990 στο Crandon Park, οι Αμερικανοί έγιναν μάρτυρες μιας νέας εποχής στο παγκόσμιο τένις

Χωρίς δράση στο Μαϊάμι λόγω της πανδημίας του Covid-19, θυμόμαστε μια από τις πιο σημαντικές στιγμές στην ιστορία της σπουδαίας διοργάνωσης, όταν αυτή διεξαγόταν στην παραδοσιακή της έδρα, στο Crandon Park, πριν μεταφερθεί το 2019 στο Hard Rock Stadium.

Το 1990, ο Άντρε Άγκασι κατέκτησε τον πρώτο ATP Masters

1000 τίτλος της καριέρας του και όντας μόλις 19 ετών, συστηνόταν στον κόσμο του τένις ως κάτι το διαφορετικό που ήρθε να αλλάξει τα αυστηρά και καθώς πρέπει πρότυπα του αθλήματος.

Ο νεαρός τενίστας από το Λας Βέγκας με την πλούσια χαίτη και και το αντισυμβατικό στυλ, δύο εβδομάδες μετά την ήττα στον τελικό του Indian Wells από τον Στέφαν Έντμπεργκ, πήγε στο Μαϊάμι και πραγματοποίησε μια σπουδαία πορεία μέχρι να φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα συναντούσε και πάλι τον κατά 4 χρόνια μεγαλύτερό του Σουηδό πρωταθλητή.

Ο Έντμπεργκ, No3 τότε στον κόσμο, προερχόταν από ένα σερί 10 συνεχόμενων νικών ενώ είχε κερδίσει τον Άγκασι και στις δύο προηγούμενες συναντήσεις τους στο tour (Μasters 1989, Indian Wells 1990).

Μετά από μια συναρπαστική μάχη όπου ο Άγκασι είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ο Αμερικανός (Νο5 τότε), επικράτησε 6-1, 6-4, 0-6, 6-2 του αντιπάλου του και κατέκτησε τον πρώτο από τους έξι συνολικά τίτλους στο Μαϊάμι, μεταξύ 1990 και 2003.

Ο Άγκασι τελείωσε με θετικό ρεκόρ το head to head κόντρα στον Έντμπεργκ (6-3), έχει το ρεκόρ των περισσότερων κατακτήσεων στο Miami Open μαζί με τον Τζόκοβιτς (έξι).

Οι έξι τίτλοι του Αγκάσι στο Μαϊάμι

The post Miami Open: Ο πρώτος μεγάλος τίτλος του Άγκασι appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα