Σάκκαρη: “Είμαι 100% σίγουρη ότι αργά ή γρήγορα θα έρθει ο τίτλος” (vid)

H Μαρία Σάκκαρη μίλησε αμέσως μετά τη νίκη στα προημιτελικά κόντρα στην Έλενα Ριμπάκινα, για τη νευρικότητα που είχε στην αρχή του αγώνα, για τον τρόπο που επέστρεψε, για τον ημιτελικό με την Πάουλα Μπαντόσα, ενώ φάνηκε σίγουρη ότι αργά ή γρήγορα θα έρθει κι ένας μεγάλος τίτλος. 

“Είχα ένα νευρικό ξεκίνημα, αλλά συνέχισα να πιστεύω στο παιχνίδι μου και ήξερα ότι αν έπαιρνα το break πίσω θα έμπαινα ξανά στο παιχνίδι. Πήρα πολλές μπάλες μετά το 4-1 κάτι που μου έδωσε την ευκαιρία να μπω και πάλι στο παιχνίδι.”, είπε στη συνέντευξη Τύπου η Σάκκαρη

“Πιστεύω

το γεγονός ότι έπαιζα για πρώτη φορά στο κεντρικό court με έκανε αρκετά νευρική. Δεν έχω συνηθίσει να πηγαίνω τόσο ψηλά στο συγκεκριμένο τουρνουά, δεν έχω αυτή την εμπειρία. Είναι κάτι καινούργιο για μένα, αλλά παράλληλα και αρκετά συναρπαστικό το να έχεις νέες εμπειρίες στα 26.”

“Ωστόσο νομίζω ότι είναι και κάπου φυσιολογικό να υπάρχει λίγη νευρικότητα παραπάνω από ότι συνήθως. Είμαι πολύ χαρούμενη από το τρόπο που διαχειρίστηκα την κατάσταση στην αρχή του αγώνα και από τον τρόπο που επέστρεψα στο παιχνίδι.”

Για να συνεχίσει τονίζοντας: “Μπορώ να κάνω λάθος δεν ξέρω αλλά θεωρώ ότι ακόμα και ο Ράφα ή ο Ρότζερ έχουν υπάρξει νευρικοί. Ίσως είναι πιο συνηθισμένοι από εμάς, σίγουρα είναι, αλλά ακόμα και γι΄αυτούς υπάρχουν στιγμές που νιώθουν νευρικοί στο παιχνίδι τους. Πιστεύω ότι είναι μέρος του παιχνιδιού και πρέπει να αποδεχθείς σε έναν αγώνα, όπως τον σημερινό ή τον αυριανό, ότι μπορείς να νιώσεις πίεση, είναι απλά μέρος του παιχνιδιού.”

Η Μαρία Σάκκαρη μίλησε και για τη βελτίωση που έχει δείξει στο πνευματικό κομμάτι του παιχνιδιού της τονίζοντας ότι παραμένει ήρεμη σε οποιαδήποτε συνθήκη. 

“Σίγουρα έχω βελτιωθεί και σε αυτό το κομμάτι. Παραμένω ήρεμη όταν είμαι πίσω στο σκορ και διατηρώ την αυτοπεποίθησή μου. Σκέφτομαι ότι είναι μόνο ένα break ή ότι είναι μόνο ένα σετ, έχω στη διάθεσή μου άλλα δύο και υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορώ να βελτιώσω. Οπότε αποδέχομαι το κακό ξεκίνημα και προσπαθώ να αλλάξω τα πράγματα.”

Η Νο6 του κόσμου ρωτήθηκε σε ποιο κομμάτι πιστεύει ότι είναι πιο δυνατή: “Θεωρώ ότι η φυσική κατάσταση είναι το πιο δυνατό σημείο στο παιχνίδι μου, ωστόσο πιστεύω ότι έχω βελτιώσει το service μου, τα χτυπήματα εδάφους (groundstrokes). Υπάρχουν και άλλα πράγματα που θέλω να βελτιώσω ακόμα περισσότερο όπως το πνευματικό κομμάτι όπου θεωρώ ότι μπορώ να γίνω ακόμα πιο δυνατή. Δουλεύω πάνω σε αυτό και νομίζω ότι μπορώ να φτάσω στο επίπεδο που θέλω.”

Όπως ήταν φυσιολογικό η Ελληνίδα τενίστρια ρωτήθηκε και για την αντίπαλό της στα ημιτελικά την Ισπανίδα Πάουλα Μπαντόσα. 

“Προφανώς παίζει πολύ καλά. Τις αρέσουν οι συνθήκες εδώ. Πέρσι κέρδισε τον τίτλο και φέτος έχει φτάσει στα ημιτελικά έχοντας κερδίσει πολλούς αγώνες σε αυτό το τουρνουά. Θα το συζητήσω με τον Τομ και θα δούμε ποιο θα είναι το καλύτερο πλάνο για να την αντιμετωπίσω. Είμαι αισιόδοξη πιστεύω ότι μπορώ να την κερδίσω, αλλά μπορεί και να χάσω. Είναι πολύ καλή παίκτρια και στο μέσα στο Top-10 τους τελευταίους 6-7 μήνες. Πιστεύω ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δυο μας.”, είπε. 

Στο τέλος τη συνέντευξης η Σάκκαρη τόνισε ότι η ώρα για έναν μεγάλο τίτλο πλησιάζει. “Σε αυτό το σημείο που βρίσκομαι πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα θα έρθει. Έτσι όπως έχω φέρει τον εαυτό μου σε αυτήν την κατάσταση, είμαι 100% σίγουρη ότι θα έρθει. Αν δεν έρθει τι μπορώ να πω…Θα είναι κρίμα. Αλλά πιστεύω ότι είτε αυτήν, είτε την άλλη εβδομάδα, είτε μετά από 2-3 μήνες θα έρθει.”

“Ο τρόπος που προσεγγίζω τον κάθε αγώνα, ο τρόπος που παίζω αυτήν την περίοδο είναι διαφορετικός από την περσινή σεζόν. Μπορεί να έχω και βαθμούς να υπερασπιστώ κάτι που μου προσθέτει επιπλέον πίεση, αλλά δεν το σκέφτομαι τόσο αυτό. Βλέπω τον εαυτό μου να βελτιώνεται κάθε μέρα και είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτό.”

Η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Πάουλα Μπαντόσα τα ξημερώματα του Σαββάτου (όχι πριν τις 05:00) στον 2ο χρονικά ημιτελικό του ταμπλό των γυναικών. 

WTA BNP PARIBAS OPEN DRAW | DOUBLES | OOP (-10h)

The post Σάκκαρη: “Είμαι 100% σίγουρη ότι αργά ή γρήγορα θα έρθει ο τίτλος” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα