“Καθάρισε” και τον Κύργιο ο… αρνητής ήττας Ναδάλ (vids)

Ούτε ο εμπνευσμένος Νικ Κύργιος, στάθηκε ικανός να σταματήσει τη φρενήρη πορεία του Ράφαελ Ναδάλ στο Indian Wells.

Ο Ισπανός κατέκτησε την 19η συνεχόμενη νίκη του μέσα στο 2022, παρέμεινε αήττητος στη σεζόν και προκρίθηκε στα ημιτελικά του 1ου Masters της χρονιάς, μετά από σπουδαία νίκη στα τρία sets.

Αμφότεροι έκαναν μεγάλο ματς τα ξημερώματα της Παρασκευής, με τον Ράφα να κρατάει την ψυχραιμία του στο καθοριστικό set και να φεύγει θριαμβευτής από το court, “τιμωρώντας” τον Ελληνοαυστραλό για την εν γένει συμπεριφορά

του.

Άτυπη εκδίκηση για την ήττα που είχε γνωρίσει από τον Κύργιο, την τελευταία φορά που τέθηκαν αντιμέτωποι οι δυο τους σε προημιτελικά Masters τουρνουά (Σινσινάτι, 2017), πήρε ο 35χρονος θρύλος, που επικράτησε με 7-6(0), 5-7, 6-4, μετά από 2 ώρες και 48 λεπτά αμφίρροπης μάχης.

19 and counting @RafaelNadal remains unbeaten this year and defeats Kyrgios to reach his 76th Masters 1000 semi-final of his career!#IndianWells pic.twitter.com/GelYj9S44L

Tennis TV (@TennisTV) March 18, 2022

Μπορεί να μην έπαιξε στο καλύτερό του επίπεδο, εμφανώς ταλαιπωρημένος από τη φετινή ασταμάτητη πορεία του στο Tour, όμως ο Ναδάλ έκανε και πάλι όσα έπρεπε να κάνει, για να “κλειδώσει” ακόμη μια μεγάλη νίκη.

Ο Κύργιος τον πίεσε, τον έφτασε στα όριά του, όμως ο “Ταυρομάχος” από τη Μαγιόρκα, δεν θα μπορούσε να φύγει από το Stadium 1 του Indian Wells Garden, χωρίς αυτή τη νίκη στις αποσκευές του.



Γυρνώντας από break πίσω στο 1ο set (3-5), ο Ναδάλ το κατέκτησε με επεισοδιακό τρόπο στο tie-break, πήρε προβάδισμα και άνοιξε το δρόμο της πρόκρισης στον εαυτό του, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του 44ου set του μέσα στο 2022 (45-8 στο σύνολο πλέον).

Ο Ελληνοαυστραλός είχε ξεκινήσει το show του νωρίς, δοκιμάζοντας underarm serves, παίζοντας με τα νεύρα του αντιπάλου του και τελικά ολοκλήρωσε το 1ο κομμάτι του προημιτελικού… βρίζοντας θεατή και χάνοντας με 7-0(!) το tie-break.

Το 2ο set κρίθηκε στην κόψη του ξυραφιού, με το μοναδικό break point που δημιουργήθηκε (στο 12ο game), να μεταφράζεται σε break και αυτόματα σε set (5-7), για τον 26χρονο από την Καμπέρα.



Ο Κύργιος, όμως, παρά την κατάκτηση του 2ου set, είχε πρόβλημα. Σέρβιρε σταθερά με κάτω από 60% επιτυχίας στο 1ο σερβίς και οι εξαιρετικά τοποθετημένες επιστροφές του Ναδάλ, θα τον τιμωρούσαν, αργά ή γρήγορα.

Αν ο Ισπανός ήταν σε καλύτερη μέρα, θα μπορούσε ίσως να είχε “κλείσει” το ματς και νωρίτερα, όμως στο decider, έκανε αυτό που έπρεπε.

Αφού πρώτα έσωσε τα δυο break points του Κύργιου στο 0-1, τον προειδοποίησε στο 2-2, δημιουργώντας δυο break points για τον εαυτό του. Ο Κύργιος τα έσωσε, όμως δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο στο αμέσως επόμενο service game του.

Ο Ναδάλ προγήθηκε με 30-40 στο 3-3 και είπε… “Gracias” στο διπλό λάθος του 26χρονου, κάνοντας το break (4-3) και παίρνοντας τεράστιο προβάδισμα νίκης.

Ο Ράφα “πλήγωσε” στο 3ο set τον Νο132 τενίστα του κόσμου κερδίζοντας 9/18 πόντους πίσω από το 2ο σερβίς του, εκμεταλλεύτηκε συνολικά 1/3 b.p. και με δυο συνεχόμενα, άψογα service games (8-0 πόντοι υπέρ του), “έκλεισε” τη σεμνή τελετή.

Πρόκριση υπ’ αριθμόν 76 για τον Ισπανό, σε ημιτελικό Masters διοργάνωσης. Εκεί, θα αντιμετωπίσει είτε τον… διάδοχό του, Κάρλος Αλκαράθ Γκάρφια (Νο19), είτε τον υπερασπιστή του τίτλου στην έρημο της Καλιφόρνια, Κάμερον Νόρι (Νο12).

BNP PARIBAS OPEN DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-10h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post “Καθάρισε” και τον Κύργιο ο… αρνητής ήττας Ναδάλ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα