Ρουντ: “Ο Ράφα είναι το είδωλο μου” (vid)

Ο 22χρονος Νορβηγός Κάσπερ Ρούντ, βρίσκεται αυτή την στιγμή στην 25η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και βελτιώνεται συνεχώς τενιστικά και πνευματικά. Είναι εξαιρετικός τόσο στο χώμα, όσο και στα Hardcourts.

Το 2018, ο Ρούντ και η οικογένειά του επισκέφτηκαν την Ακαδημία Rafa Nadal στη Μαγιόρκα, όπου ίδιος και η αδελφή του ξεκίνησαν μαθήματα με τον θρυλικό Τόνι Ναδάλ. Άξιο αναφοράς είναι πως είχε την ευκαιρία να προπονηθεί και με τον Ράφα. Το 2019, ο Νορβηγός πέρασε περίπου 60 τενίστες στη λίστα της

ATP,  διότι κέρδισε 23 αγώνες στο tour και έφτασε στον πρώτο του τελικό στο Χιούστον.

Ο Ρούντ δούλεψε και εξακολουθεί να δουλεύει πολύ σκληρά πάνω στο παιχνίδι του. Το 2020 πέτυχε πολύ μεγάλες νίκες και μπήκε στο Top30.

Το Νο25 στην παγκόσμια κατάταξη, σε πρόσφατο Podcast αποκάλυψε πως το είδωλό του ήταν ο Ραφαέλ Ναδάλ.

“Ο Ραφαέλ Ναδάλ είναι ένας από τους καλύτερους τενίστες όλων των εποχών. Τον Θαυμάζω από τότε που άρχισα να βλέπω τένις. Είναι το είδωλό μου. Θυμάμαι ότι ήταν ο πρώτος που είδα στην τηλεόραση”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κάσπερ Ρούντ για τον Ισπανό θρύλο.

“Είναι ένας από τους λόγους που ήθελα να κάνω επαγγελματική καριέρα. Η προπόνηση μαζί του, μου έδινε μεγάλο κίνητρο. Παρά το γεγονός ότι έχει κερδίσει σχεδόν τα πάντα, είναι εξαιρετικά ταπεινός και εργάζεται σκληρά”, δήλωσε ο νεαρός αθλητής.

Γιάννης Μαύρος 

The post Ρουντ: “Ο Ράφα είναι το είδωλο μου” (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα