Ραντεβού με την ιστορία για Τζόκοβιτς και Τιμ

17:39 1/2/2020 - Πηγή: Tennis24
Νόβακ Τζόκοβιτς και Ντομινίκ Τιμ θα δώσουν μια, ελπίζουμε, ανεπανάληπτη μάχη με στόχο το πρώτο Grand Slam της σεζόν έχοντας, ο καθένας τους, το δικό του ραντεβού με την ιστορία!

Όλα εδώ τελειώνουν!

Το φετινό Αυστραλιανό Όπεν φτάνει στο τέλος του και οι δύο μονομάχοι που έμειναν όρθιοι μέχρι και το τελευταίο ματς είναι οι φανταστικοί Νόβακ Τζόκοβιτς και Ντομινίκ Τιμ!

Και εάν για τον Νόλε, το να φτάνει

σε τελικό στη Μελβούρνη, του έχει γίνει πια “δεύτερη φύση” ( είναι ο 8ος του τελικός εκεί), για τον Τιμ είναι ένα σπουδαίο πρώτο κατόρθωμα το να φτάσει στον πρώτο του τελικό Slam εκτός Ρολάν Γκαρός.

Ο 26χρονος Αυστριακός, μάλιστα, δεν είχε φτάσει ποτέ πέραν του προημιτελικού γύρου στο ΑΟ, συνεπώς, έχει ήδη σπάσει το προσωπικό του ρεκόρ αλλά σίγουρα αυτό δεν του φτάνει!

Διότι ο πολύ φιλόδοξος Dominator εμφανίζεται ωριμότερος και πληρέστερος από ποτέ για να φτάσει στην πρώτη του κατάκτηση Slam!

Το τένις που παίζει στη Μελβούρνη, ειδικά τη δεύτερη εβδομάδα του τουρνουά, είναι απλά φανταστικό και οι νίκες του επί του Ράφα Ναδάλ και του Αλεξάντερ Ζβέρεφ μιλούν από μόνες τους!

Για να κατακτήσει όμως το πολυπόθητο πρώτο του Grand Slam (2/2, 10:30 GR), θα χρειαστεί να περάσει από τον “απόλυτο” τενίστα του ΑΟ, τον πολυνίκη του θεσμού και αήττητο σε επτά τελικούς στη Μελβούρνη, Νόβακ Τζόκοβιτς!

Είναι ο ορισμός του, για να φτάσεις στην κορυφή πρέπει να κερδίσεις τους καλύτερους!

Θα χρειαστεί, δηλαδή, πέραν της νίκης του επί του Ράφα Ναδάλ, να κερδίσει ένα ακόμα μέλος του Big3 στην αγαπημένη του μάλιστα επιφάνεια!

Είναι μια τεράστια πρόκληση για τον Τιμ που έχει την εμπειρία δύο χαμένων τελικών στο Ρολάν Γκαρός κόντρα στον μόνιμο νικητή εκεί, Ράφα Ναδάλ, στους οποίους τελικούς δεν πλησίασε πολύ κοντά στη νίκη.

Από την άλλη πλευρά του κορτ, λοιπόν, βρίσκεται ο τενίστας που διαθέτει, πιθανώς, το πιο πλήρες “πακέτο παιχνιδιού” όλων των εποχών!

Είναι ο βιονικός “πανταχού παρών” στις μεγάλες διοργανώσεις, Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος έχει κάνει ξανά ένα αψεγάδιαστο τουρνουά στην αγαπημένη του Αυστραλία ευρισκόμενος μόλις ένα βήμα μακριά από τον αριθμό ρεκόρ των 8 κερδισμένων Αυστραλιανών Όπεν αλλά και στην κατάκτηση του 17ου συνολικά Major του!

Τίποτα δεν λείπει από τον Νόλε για να το πετύχει!

Έχει το παιχνίδι, διαθέτει αναμφισβήτητα την άπλετη εμπειρία συμμετοχής σε τελικούς Slam ενώ το αήττητο που τρέχει στη Μελβούρνη, σίγουρα, του προσδίδει ακόμα μια αίσθηση “‘άτρωτου” κάτι που σίγουρα θα “παίζει” και στο μυαλό του Τιμ.

Ωστόσο, εάν ένας τενίστας μπορεί να κερδίσει τον Νόβακ το πρωινό της Κυριακής, αυτός είναι μάλλον ο Τιμ!

Η τεράστια ποιότητα του Αυστριακού από τη βασική γραμμή, το γεγονός ότι μπορεί να βάλει εκεί με τον μετρ του είδους, Τζόκοβιτς, “πυροβολώντας” ασύστολα και ελέγχοντας τα ράλι, σε συνδυασμό με το πολύ βελτιωμένο του σερβίς, τον καθιστούν, το λιγότερο, επικίνδυνο αντίπαλο για τον Νόλε την Κυριακή.

Ο πρόσφατος απίστευτος αγώνας του στο ATP Finals, είναι ο “απόλυτος οδηγός” για τον Τιμ για το τι θα χρειαστεί να κάνει για να σπάσει τις “θεϊκές” άμυνες του Τζόκερ.

Το ζήτημα είναι: μπορεί να κρατήσει αυτόν τον απίθανο ρυθμό σε συνθήκες best of five αγώνα;

Είναι ένα τεράστιο ερώτημα για τον Τιμ που θα χρειαστεί, το δίχως άλλο, το ματς της ζωής του για να φτάσει στο Έβερεστ του παγκόσμιου τένις, στην κατάκτηση δηλαδή ενός Grand Slam!

Όποιος και αν κερδίσει, γράφει ιστορία!

Αυτό που θέλουμε να δούμε είναι ένα χορταστικό, μεγάλο σε διάρκεια, επικό σε εξέλιξη τελικό που θα “ανοίξει” την όρεξή μας για τη συνέχεια μιας απίθανης τενιστικής σεζόν!

AUSTRALIAN OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+9h)

Κώστας Αϊτάκης

The post Ραντεβού με την ιστορία για Τζόκοβιτς και Τιμ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα