Παράπονα για τις νέες μπάλες στην Αυστραλία

11:08 1/2/2020 - Πηγή: Tennis24

Τόσο ο Ρότζερ Φέντερερ όσο και ο Ράφαελ Ναδάλ, εξέφρασαν παράπονα για τις καινούργιες μπάλες που χρησιμοποιήθηκαν φέτος στο Australian Open.

Ως γνωστό, το πρώτο Grand Slam της σεζόν, έκανε καινούργια συμφωνία φέτος και σύναψε συνεργασία με την Dunlop, αντικαταθιστώντας τη Wilson σε επίπεδο μπαλών.

Γενικά οι

τενίστες δεν προτιμούν τις αλλαγές στις μπάλες στα κορυφαία τουρνουά και πολλές φορές στο παρελθόν έχουν εκφράσει παράπονα για τη συχνή εναλλαγή σε μπάλες, τουρνουά με τουρνουά, εβδομάδα με εβδομάδα.

Πρώτος παράπονα για τις νέες μπάλες, είχε κάνει ο Ρότζερ Φέντερερ o οποίος υπογράμμισε τη μεγάλη αλλαγή συμπεριφοράς της μπάλας, όσο το παιχνίδι εξελισσόταν.

Συγκεκριμένα, ο Ελβετός παραπονέθηκε για το γεγονός ότι οι μπάλες χάνουν την ταχύτητά τους και την καλή συμπεριφορά που έχουν μόλις πρωτοανοιχτούν.

Αυτή είναι και η επιτυχία της καλής μπάλας. Να διατηρεί τη συμπεριφορά της για μεγάλο χρονικό διάστημα, επιτρέποντας στους αθλητές να απολαμβάνουν το παιχνίδι και να μην σκέφτονται πως θα συμπεριφερθεί η μπάλα. Το ίδιο συμβαίνει και σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

“Πιστεύω ότι οι μπάλες είναι γρήγορες όταν ανοιχτούν, όμως μετά από δυο-τρία games και φυσικά εξαρτάται με ποιον παίζεις και πόσο μεγάλα ράλι γίνονται, υπάρχει μεγάλη αλλαγή. Στα πρώτα games είναι καλά. Μετά βγάζουν χνούδι και το παιχνίδι γίνεται πολύ αργό” είπε ο Φέντερερ.

Ακριβώς την ίδια άποψη εξέφρασε και ο Ράφαελ Ναδάλ για τις νέες μπάλες, μετά την ήττα από το Ντόμινικ Τιμ στα προημιτελικά.

“Οι συνθήκες ήταν βαριές και όταν οι μπάλες ήταν φρέσκες, ήταν καλύτερα για μένα. Πέτυχα δύο breaks με καινούργιες μπάλες. Γρήγορα όμως, έγιναν πολύ βαριές. Ο Ντόμινικ είναι πιο νέος και πολύ γρήγορος. Με τις βαριές μπάλες, είναι δύσκολο να βγάλεις winners ενώ ο εκείνος έχει πολύ δύναμη και μπορεί να ασκήσει περισσότερη πίεση με τα απίστευτα χτυπήματά του ακόμα και από δύσκολες θέσεις” τόνισε ο Ισπανός.

The post Παράπονα για τις νέες μπάλες στην Αυστραλία appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα