Το σήκωσε η Κένιν στη Μελβούρνη! – VIDEO

12:49 1/2/2020 - Πηγή: Tennis24
Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά η Σοφία Κένιν κατέκτησε τον παρθενικό Grand Slam τίτλο της καριέρας της στον πρώτο της Major τελικό

Η μαγική πορεία της 21χρονης Σοφία Κένιν στην Αυστραλία, ολοκληρώθηκε με θρίαμβο επί της Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα στον τελικό του πρώτου Grand Slam της σεζόν.

Το Νο15 της παγκόσμιας κατάταξης, πραγματοποίησε άλλη μια εξαιρετική εμφάνιση

και με ανατροπή του σκορ 4-6, 6-2, 6-2 επί της δύο φορές πρωταθλήτριας σε Major τουρνουά, έβαλε το όνομά της στη λίστα με τις πρωταθλήτριες σε Grand Slam διοργάνωση.



Ήταν δύο φοβερές εβδομάδες για την Κένιν στην Αυστραλία με την Αμερικανίδα να πετυχαίνει ορισμένες σπουδαίες νίκες, όπως κόντρα στην Κόκο Γκοφ στον 4ο γύρο και φυσικά απέναντι στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Άσλει Μπάρτι στα ημιτελικά.

Απέναντι στη Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα στον τελικό, η Σοφία Κένιν έδειξε όλα εκείνα τα στοιχεία που την έφεραν να διεκδικεί τον πρώτο της Major τίτλο, παίζοντας γενναίο τένις, χωρίς να δείχνει σημάδια απειρίας και άγχους απέναντι στη σαφώς πιο έμπειρη αντίπαλό της.

Αυτός είναι ο 4ος τίτλος καριέρας για την Κένιν, μετά τους πολύ πιο ασήμαντους σε Χόμπαρτ, Μαγιόρκα και Γκουανγτσόου το 2019.

Η Κένιν είναι η 8η διαφορετική τενίστρια που κατακτά τίτλο στη Μελβούρνη, τα 10 τελευταία χρόνια γεγονός που αποδεικνύει το πόσο ανοιχτό τουρνουά είναι αυτό των γυναικών, σε αντίθεση με των ανδρών.

Μάλιστα, είναι η 8η διαφορετική τενίστρια που στέφεται πρωταθλήτρια για πρώτη φορά στην καριέρα της στο Αυστραλιανό Όπεν, στα τελευταία 13 τουρνουά.

Maiden Slam Moment!@SofiaKenin captures her first Grand Slam title in a fearless 4-6 6-2 6-2 comeback over Muguruza for the #AusOpen women’s singles #AO2020 pic.twitter.com/HU8mijCbTh

— #AusOpen (@AustralianOpen) February 1, 2020

Ο τελικός ήταν συναρπαστικός, με την Μουγκουρούθα να παίζει πολύ αποφασιστικά στο εναρκτήριο σετ και να δημιουργεί περισσότερες προϋποθέσεις στο σερβίς της Κένιν.

Η Ισπανίδα, προηγήθηκε με break στο 3ο game (2-1) και παρά την ισοφάριση από την Αμερικανίδα (4-4), πήρε εκ νέου προβάδισμα με 5-4, σερβίροντας επιτυχημένα στη συνέχεια για το προβάδισμα στο σκορ.

Η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε στη συνέχεια με την Κένιν να αυξάνει την επιθετικότητά της και να παίζει στα όρια τα χτυπήματά της, δημιουργώντας αμέτρητα προβλήματα στη Μουγκουρούθα.

Το break στο 4ο game (3-1) έδωσε επιπλέον “αέρα” στη νεαρή Αμερικανίδα η οποία πιστοποίησε την ανωτερότητά της με ένα ακόμη break στο 8ο (6-2), ισοφαρίζοντας σε 1-1 σετ τον τελικό.

Συνεχίζοντας την πίεση στο αντίπαλο court και αφού έσωσε τριπλό(!) μπρέικ πόιντ της Ισπανίδας στο 2-2, η Κένιν πέτυχε “χρυσό” break στο 6ο game (4-2) του 3ου σετ και χάρη σε ένα διπλό λάθος της Μουγκουρούθα (το 8ο στο ματς), πήρε τον τίτλο της πρωταθλήτριας στη Μελβούρνη.

Η τρελή κούρσα της Κένιν στην Αυστραλία, θα την φέρει την ερχόμενη Δευτέρα στο career high Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης. Η Μουγκουρούθα θα ανέβει από το Νο32 στο Νο16.



Congrats, @SofiaKenin! @AustralianOpen #AusOpen pic.twitter.com/NFbPZayNiD

Olympic Channel (@olympicchannel) February 1, 2020

Thanks, Garbi!

@GarbiMuguruza pic.twitter.com/R6CWHCI3DG

— #MMOPEN (@MutuaMadridOpen) February 1, 2020

AUSTRALIAN OPEN MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (+9h)

The post Το σήκωσε η Κένιν στη Μελβούρνη! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα