Πρώτος τίτλος καριέρας στο χώμα για τη Γκοφ (vids)

Η Κόκο Γκοφ κατέκτησε τον παρθενικό της τίτλο σε χωμάτινη διοργάνωση, κερδίζοντας στον τελικό του 250αριου τουρνουά της Πάρμα, την Κινέζα, Κιάνγκ Γουάνγκ.

Η 17χρονη Αμερικανίδα διανύει τρομερή αγωνιστική περίοδο και το Σάββατο επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στον τελικό του Emilia Romagna Open, κατακτώντας τον δεύτερο τίτλο της καριέρας της σε επίπεδο WTA.

Μετά από 76 λεπτά αγώνα, η Αμερικανίδα επικράτησε με 6-1, 6-3 της Νο48 τενίστριας στην παγκόσμια κατάταξη της WTA

και έκανε δικό της το τρόπαιο στο Ιταλικό event.

ALL EYES ON COCO

@CocoGauff, the 17-year-old American clinches her second WTA singles title in Parma #EmiliaRomagnaOpen pic.twitter.com/6rjWhYJ2mM

wta (@WTA) May 22, 2021

Με αυτή την πορεία της στην Πάρμα, η Γκοφ εξασφάλισε την άνοδό της στο Top25 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά στην καριέρα της.

Πιο συγκεκριμένα, την ερχόμενη Δευτέρα θα κερδίσει πέντε θέσεις στον πίνακα της WTA και θα ανέβει στο Νο25 του κόσμου, πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο τον μεγάλο της στόχο για το 2021, την είσοδό της στο Top20 του πλανήτη.

Γεννημένη τον Μάρτιο του 2004, η Γκοφ έγινε πριν δυο μήνες 17 ετών, παρ’ όλα αυτά, έχει καταφέρει και έχει αφήσει ήδη το στίγμα της στο γυναικείο Tour.

Ούσα σε καταπληκτική αγωνιστική κατάσταση στη φετινή clay court season, η Αμερικανίδα μοιάζει να είναι η πιο ανεπιθύμητη αντίπαλος για τις “μεγάλες”, στους πρώτους γύρους του Roland Garros.

Στον δρόμο της προς τον τίτλο στην Πάρμα, η Γκοφ κέρδισε κατά σειρά τις Κάια Κανέπι, Καμίλα Γκιόργκι, Αμάντα Ανισίμοβα, Κατερίνα Σινιάκοβα και Κιάνγκ Γουάνγκ. Στους πέντε αγώνες της, έχασε μόλις ένα σετ, από την Σινιάκοβα, στα ημιτελικά.

Όσον αφορά την Γουάνγκ τώρα, με την πορεία της μέχρι τον τελικό του Emilia Romagna Open “κλείδωσε” την άνοδό της στο Νο39 του κόσμου από την επόμενη εβδομάδα.

EMILIA-ROMAGNA OPEN SINGLES DRAW l OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Πρώτος τίτλος καριέρας στο χώμα για τη Γκοφ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα