Πρώτος τίτλος για Κοκκινάκη από το 2018

Ο Θανάσης Κοκκινάκης κατέκτησε τον παρθενικό του τίτλο σε Τσάλεντζερ διοργάνωση για το 2021, κερδίζοντας στον τελικό του Biella 6 Challenger, τον Γάλλο, Ενζό Κουκόντ, Νο188 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ.

Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας, επέστρεψε στις κατακτήσεις τίτλων για πρώτη φορά από το 2018. Τότε είχε στεφθεί πρωταθλητής στο Τσάλεντζερ του Λας Βέγκας, κερδίζοντας στον τελικό τον Μπλαζ Ρόλα.

Το Σάββατο, ο Θανάσης ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο την προετοιμασία του ενόψει του επικείμενου Roland Garros

(θα παίξει στα προκριματικά), κάνοντας δικό του τον πρώτο τίτλο στο χώμα, από το μακρινό 2015!

Την τελευταία φορά που είχε κατακτήσει τρόπαιο σε τουρνουά που διεξήχθη στη χωμάτινη επιφάνεια, ήταν στο Μπορντό της Γαλλίας, πριν έξι χρόνια.

Αυτή την εβδομάδα όμως, έπαιξε εξαιρετικό τένις και κατάφερε να βγει νικητής από το Τσάλεντζερ της Μπιέλα, αφού πέτυχε πέντε διαδοχικές νίκες στο τουρνουά των 31.400 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, πριν κερδίσει τον Κουκόντ με 6-3, 6-4 στον τελικό, απέκλεισε κατά σειρά τους Ντένις Ιστόμιν (Νο203), Στέφανο Ναπολιτάνο (Νο333), Αλεξάντερ Μίλερ (Νο189) και Ζιζέν Ζανγκ (Νο179).

Από την ερχόμενη εβδομάδα, θα δει τον εαυτό του να κερδίζει 18 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και από το Νο198 που βρισκόταν πριν ξεκινήσει το τουρνουά, θα φτάσει στο Νο180.

BIELLA 6 CHALLENGER SINGLES DRAW l OOP

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Πρώτος τίτλος για Κοκκινάκη από το 2018 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα