Εκτός τελικού η Λάκη

Η εξαιρετική πορεία της Μιχαέλας Λάκη, στο τουρνουά των 15.000$ ITF που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Ηράκλειο της Κρήτης, σταμάτησε στα ημιτελικά της διοργάνωσης και πιο συγκεκριμένα από τη ρακέτα της έμπειρης Αυστριακής και πρώην Νο175 του κόσμου, Μέλανι Κλάφνερ με 6-1, 6-4. 

Η Ελληνίδα τενίστρια, η οποία στις 4/6 θα αναχωρήσει για το Παρίσι όπου και θα συμμετάσχει στο πρώτο

Ρολάν Γκαρός (τζούνιορ) της καριέρας της, δεν είχε σε καλή ημέρα το σερβίς της, με την 16χρονη να μην μπορεί να φτάσει σε χολντ στο πρώτο σετ

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι έπαιζε με ποσοστά 8 και 10% στους κερδισμένους πόντους στο πρώτο σετ, αλλά και με 50% στο δεύτερο. 

Το μοναδικό γκέιμ που κατάφερε να κερδίσει στο πρώτο σκέλος του αγώνα ήταν από μπρέικ στο έκτο γκέιμ, μειώνοντας σε 5-1, για να δεχθεί αμέσως μετά το τρίτο μπρέικ από την Κλάφνερ, η οποία έκλεισε το σετ με 6-1. 

Το σενάριο δεν αλλάζει στο δεύτερο σετ με την Κλάφνερ να συνεχίζει να πιέζει το σερβίς της Λάκη, φτάνοντας σε ένα ακόμη μπρέικ και με 9/10 κερδισμένα γκέιμ θα φτάσει στο 3-0 στο δεύτερο σετ και στο 4-1 λίγο αργότερα. 

Είναι το σημείο όπου η Λάκη αρχίζει να βρίσκει ρυθμό και αυτοπεποίθηση στα χτυπήματά της. Το 10% στους κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς γίνεται 33% και το δεύτερο σερβίς συνεχίζει να είναι σταθερό (52%). 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η Λάκη να κατακτήσει τα επόμενα τρία γκέιμ, φτάνοντας στο 4-4, έχοντας πάρει πίσω το χαμένο της σερβίς. 

Ωστόσο, η Κλάφνερ κρατώντας στη συνέχεια το σερβίς της και “σπάζοντας” μια ακόμη φορά το σερβίς της Λάκη έκλεισε το σετ, αλλά και το παιχνίδι παίρνοντας την πρόκριση για τον 25ο τελικό καριέρας στην ITF (15 τίτλοι), τον πρώτο από το 2019 στο τουρνουά των 15.000$ της Αιγύπτου

Θάνος Σταθόπουλος

The post Εκτός τελικού η Λάκη appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα