Πούιγ: “Μου έκαναν πρόταση να στήσω παιχνίδια”

Ο φιναλίστ του φετινού Αυστραλιανού Όπεν, Λούκας Πούιγ, μίλησε αμέσως μετά το τέλος της διοργάνωσης για τις εμπειρίες του στη Μελβούρνη, αποκαλύπτοντας κάτι συνταρακτικό από προηγούμενο τουρνουά στο οποίο αγωνίστηκε…

Ο ταλαντούχος Γάλλος τενίστας, που αναρριχήθηκε στο Νο17 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ μετά την εξαιρετική του πορεία στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς, μίλησε στο RMC Sport για την μέχρι τώρα καριέρα

του.

Ο Πούιγ αναφέρθηκε σε ένα περίεργο περιστατικό που είχε γίνει σε ένα Τσάλεντζερ της Ρουμανίας παλαιότερα, όταν και μια ομάδα ανθρώπων, τον προσέγγισαν για να στήσει παιχνίδια του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γάλλος:

“Είναι πολύ εύκολο να σε προσεγγίσει κάποιος και να σου κάνει πρόταση για να στήσεις παιχνίδια τένις, ειδικά σε χώρες των Βαλκανίων. Έπαιζα σε ένα Τσάλεντζερ της Ρουμανίας μια χρονιά για παράδειγμα, και υπήρχε μια ομάδα 4-5 ανθρώπων που με υποστήριζε σαν τρελή σε ένα ματς μου.

Την επόμενη ημέρα υποστήριζε σαν τρελή τον αντίπαλό μου. Πιθανότατα θα είχαν παίξει στοίχημα. Και εμένα με προσέγγισαν άνθρωποι ανά τα χρόνια, ώστε να κάτσω να χάσω ένα ματς, ή να χάσω ένα σετ επίτηδες.

Δεν απάντησα ποτέ. Απλά το ξέχασα κατευθείαν. Το βρίσκω γελοίο όλο αυτό. Όλοι οι τενίστες πρέπει να παλεύουν για να αναρριχηθούν στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, αν και υπάρχουν αθλητές που σκέφτονται διαφορετικά.

Μερικοί τενίστες, όταν τους προσφέρουν 5.000 ευρώ για παράδειγμα να χάσουν ένα ματς, ενώ στο τουρνουά που παίζουν κερδίζουν 1.000 αν κατακτήσουν τον τίτλο, “πετάνε” την σκούφια τους και δέχονται τις προτάσεις των ανθρώπων του στοιχήματος.

Είναι λογικό εν μέρη. Οπότε, θα πρέπει σίγουρα να φύγει ο στοιχηματισμός από τα μικρά τουρνουά της ITF (Futures). Πάντα θα έχουμε τέτοια κρούσματα από τη στιγμή που διακυβεύονται τόσα χρήματα”.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Πούιγ: “Μου έκαναν πρόταση να στήσω παιχνίδια” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα