Πώς θα είναι ο Τζόκοβιτς στα 36 του;

Σε αυτό το ερώτημα επιχείρησε να απαντήσει ο Τζιμ Κούριερ ο οποίος θεωρεί πως, αν ο Σέρβος τενίστας είναι υγιής, θα είναι ακόμα παίκτης πρώτης γραμμής και σε αυτήν την ηλικία!

Η αντοχή ενός παίκτη στο χρόνο, ακόμα και αν μιλάμε για έναν τενίστα κορυφαίου επιπέδου, όπως είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς, αποτελεί ένα “στοίχημα” που εκτοξεύει στα ύψη τη φήμη ενός αθλητή.

Ο Ρότζερ Φέντερερ, κατά τεκμήριο καλύτερος τενίστας όλων των εποχών, έχει αποδεδειγμένα πλέον κερδίσει αυτό το “στοίχημα” έχοντας κατακτήσει τρεις Grand Slam τίτλους

με “κλεισμένα” τα 35 του χρόνια ενώ επέστρεψε στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης σε ηλικία 36,5 ετών.

Αντίθετα, υπήρχαν ανέκαθεν αμφιβολίες για το αν οι δύο κύριοι ανταγωνιστές του, δηλαδή οι Ραφαέλ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς, θα παρέμεναν στο κορυφαίο επίπεδο μετά τα τριάντα τους έχοντας σαφώς πιο “αθλητικό” στιλ παιχνιδιού που επιβαρύνει όμως περισσότερο το κορμί τους.

Μέχρι στιγμής, με τον Ναδάλ στα 32 του και τον Τζόκοβιτς στα 31, και οι δύο τα πάνε περίφημα παρά το γεγονός ότι πέρασαν αγωνιστικές κρίσεις.

Ο Τζιμ Κούριερ μίλησε για την περίπτωση του Νόβακ Τζόκοβιτς για τον οποίο πιστεύει ότι μπορεί να παίζει σπουδαίο τένις ακόμα και όταν φτάσει στα 36 του, όπως έχει κάνει ο Ρότζερ Φέντερερ.

“Πιστεύω ότι ο Νόβακ μπορεί να κάνει παρόμοια πράγματα με όσα έκανε ο Φέντερερ στα 36 του με την προϋπόθεση πάντα ότι θα μείνει υγιής. Έχει τέτοιον επαγγελματισμό και τέτοια ποιότητα που, ακόμα και στα μισά της τέταρτης δεκαετίας της ζωής του, εκτιμώ ότι θα είναι εξαιρετικός. Ο Φέντερερ κατάφερε βέβαια να διατηρεί το τρομερό επίπεδό του παίζοντας λιγότερο. Αυτό δεν είναι εύκολο για όλους” ανέλυσε ο πρώην Νο1 τενίστας στον κόσμο.

Τα επόμενα χρόνια θα δείξουν αν η πρόβλεψη του Κούριερ θα αποδειχτεί εύστοχη!

Κώστας Αϊτάκης

The post Πώς θα είναι ο Τζόκοβιτς στα 36 του; appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα