Αυστραλιανό Όπεν: Προτάθηκε το super tie-break, αλλά…

Όπως αναφέρουν οι The Times, η Ομοσπονδία τένις της Αυστραλίας είναι έτοιμη να ανακοινώσει τη θέσπιση super tie-break στο τελικό σετ κάθε αναμέτρησης, σε άνδρες και γυναίκες, από το Αυστραλιανό Όπεν 2019…

Μετά τη θέσπιση tie-break στο Wimbledon, από την ερχόμενη σεζόν, η Tennis

Australia είναι έτοιμη να ανακοινώσει αλλαγές και αυτή όσον αφορά το Αυστραλιανό Όπεν και τα tie-break των τελικών σετ, που μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν στην διοργάνωση.

Λίγες μόλις εβδομάδες πριν την έναρξη του ΑΟ 2019, οι Αυστραλοί φέρονται έτοιμοι να αλλάξουν τις ισορροπίες στη διοργάνωση, προκειμένου να μειώσουν το χρόνο του κάθε αγώνα.

Έτσι λοιπόν, έχει προταθεί από την ερχόμενη χρονιά να υπάρχει super tie-break στο τελικό σετ της κάθε αναμέτρησης.

Αυτό σημαίνει, πως στο πέμπτο σετ αγώνων στους άνδρες, θα διεξάγεται ένα tie-break στους 10 νικηφόρους πόντους για να κρίνει το νικητή. Αντίστοιχα στις γυναίκες, στο τρίτο σετ των αναμετρήσεών τους, θα γίνεται το ίδιο.

Οι αντιρρήσεις όμως σε μια ενδεχόμενη τέτοια εξέλιξη, είναι ήδη πολλές. Αιτία ; Η αργοπορημένη απόφαση να συμβεί κάτι τέτοιο.

Πολλοί από τους τενίστες έχουν ξεκινήσει σε φουλ ρυθμούς την προετοιμασία τους ενόψει του Αυστραλιανού Tour και το ότι ακόμη δεν έχει αποφασιστεί ποια θα είναι η μορφή του τελικού σετ στο Αυστραλιανό Όπεν, είναι όντως παράλογο, ως και… ελληνικό.

Η Tennis Australia διαρρέει πως θα υπάρξουν πολύ σύντομα ανακοινώσεις για να ξεκαθαριστεί το θέμα, με τις πιθανότητες πάντως να γέρνουν υπέρ του super tie-break από τη σεζόν… 2020.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Αυστραλιανό Όπεν: Προτάθηκε το super tie-break, αλλά… appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα