Ποιο ντέρμπι ; Θρίαμβος Μάσα! – VIDEO

15:27 2/6/2018 - Πηγή: Tennis24
Η Μαρία Σαράποβα μετέτρεψε το μεγάλο ντέρμπι της ημέρας κόντρα στην Καρολίνα Πλίσκοβα σε παράσταση για έναν ρόλο και προκρίθηκε θριαμβευτικά στις “16” καλύτερες του φετινού Ρολάν Γκαρός. Εκεί, δεν θα βρίσκεται, πάντως, η Πέτρα Κβίτοβα!

Μια φοβερή και τρομερή Μαρία Σαράποβα έκανε χίλια κομμάτια την Καρολίνα Πλίσκοβα, της άφησε μόλις… τρία γκέιμς και “πέταξε” για τις “16” καλύτερες του Γαλλικού Όπεν με περίσσια άνεση.

Η πολύπειρη Ρωσίδα, πρώην Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, αν και δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο την αναμέτρηση,

βρήκε γρήγορα ρυθμό και τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες το ντέρμπι της ημέρας κόντρα στην υψηλόσωμη Τσέχα.

Η Μάσα χρειάστηκε μόλις 59(!) λεπτά αγώνα για κάμψει το εμπόδιο του Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης αυτήν την στιγμή και το έκανε με το εμφατικό 6-2, 6-1 που δείχνει την ανωτερότητά της στο ματς, σε όλο της το μεγαλείο.

@MariaSharapova blows past @KaPliskova in R3 of #RG18. pic.twitter.com/VieyZa4WCY

Tennis Channel (@TennisChannel) 2 Ιουνίου 2018

Πλέον, η Μαρία Σαράποβα, κάτοχος δυο τίτλων Ρολάν Γκαρός στην καριέρα της, περιμένει να μάθει την αντίπαλό της στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης, από τον αγώνα της Σερίνα Γουίλιαμς με την Γιούλια Γκέργκες.

Δεν αποκλείεται δηλαδή, να δούμε στην φάση των “16” μια σπουδαία μάχη από τα παλιά ανάμεσα στην Μαρία Σαράποβα και την κορυφαία τενίστρια όλων των εποχών, Σερίνα Γουίλιαμς.

Στον σημερινό ντέρμπι πάντως, η Καρολίνα Πλίσκοβα μπορεί να ξεκίνησε με μπρέικ τον αγώνα και να πήρε κεφάλι στο σκορ με 0-1, όμως μόνο ανάλογη δεν ήταν η συνέχεια της αναμέτρησης για την ίδια…

Πιο συγκεκριμένα, η Σαράποβα πήρε αμέσως πίσω το μπρέικ ισοφαρίζοντας σε 1-1, και σαν να μην έφτανε αυτό, κατέκτησε και τα επόμενα τρία γκέιμς παίρνοντας ηχηρό προβάδισμα για την κατάκτηση του πρώτου σετ, με 4-1.

Η Τσέχα μείωσε σε 4-2, όμως δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο στο σετ και χάνοντας και τα επόμενα δυο γκέιμς απόλεσε το πρώτο κομμάτι του ματς με 6-2, δεχόμενη το τρίτο της μπρέικ στο ματς, με double fault.

.@MariaSharapova breaks to win the opening set against @KaPliskova.
6-2, Maria.

Live now on Tennis Channel→ https://t.co/tPoe44C26q #RG18 pic.twitter.com/hr80iTpEJ3

Tennis Channel (@TennisChannel) 2 Ιουνίου 2018

Στο δεύτερο σετ, η Μάσα ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακή και μετέτρεψε την υπεροχή της σε μια άνετη straight-sets επικράτηση. Αν και οι δυο αθλήτριες ξεκίνησαν κερδίζοντας τα πρώτα σέρβις γκέιμς τους(1-1), η συνέχεια έμελλε να βαφτεί… Ρώσικη.

Η Σαράποβα κέρδισε τα επόμενα πέντε(!) γκέιμς του αγώνα κι ολοκλήρωσε εντυπωσιακά την αναμέτρηση, με το τρομερό 6-2 6-1, χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο στην ανήμπορη να αντιδράσει Πλίσκοβα.



Τέλος στο αήττητο σερί της Κβίτοβα, επιβίωσε η Στίβενς!

Μπορεί το Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης Πέτρα Κβίτοβα να μετρούσε 13 συνεχόμενες νίκες και δυο σερί κατακτήσεις τίτλων, σε Πράγα και Μαδρίτη, όμως δεν μπόρεσε να προκριθεί στον 4ο γύρο του φετινού Γαλλικού Όπεν!

Αυτό, γιατί η εντυπωσιακή Άνετ Κοντάβεϊτ κράτησε την ψυχραιμία της σε δυο συνεχόμενα τάι μπρέικ του μεταξύ τους αγώνα και επιβλήθηκε της Τσέχας με 7-6(6), 7-6(4) μετά από 2 ώρες και 7 λεπτά σπουδαίας μάχης, για να προκριθεί στις “16” καλύτερες του θεσμού.

Kontaveit defeats @Petra_Kvitova in Round 3 of #RG18

Giorgi is serves for the match against @SloaneStephens on Court 18.

Watch now on Tennis Channel→ https://t.co/tPoe44C26q pic.twitter.com/COKwzI1ScD

Tennis Channel (@TennisChannel) 2 Ιουνίου 2018

Στον επόμενο γύρο, το Νο25 του ταμπλό θα συναντήσει την Σλόαν Στίβενς, που έκανε φοβερή ανατροπή σε βάρος της Καμίλα Γκιόργκι και προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Γαλλικού Όπεν.

Η Αμερικανίδα, Νο10 στην παγκόσμια κατάταξη αυτήν την στιγμή, επικράτησε της Ιταλίδας Νο57 στον κόσμο με 4-6, 6-1, 8-6 μετά από 2 ώρες και 27 λεπτά αγώνα αφού πρώτα “έσπασε” το σερβίς της αντιπάλου της δυο φορές όταν σέρβιρε για την νίκη!

Η Γκιόργκι προηγήθηκε με 5-4 και 6-5 στο τρίτο και καθοριστικό σετ όμως ισάριθμες φορές δεν κατάφερε να τελειώσει την αναμέτρηση σερβίροντας, με αποτέλεσμα η φοβερή Αμερικανίδα να “δραπετεύσει” με την νίκη στιγμές αργότερα.

SLOANE. 8-6 IN THE THIRD.

The 10th-seeded @SloaneStephens survives a 3rd round scare at #RG18 pic.twitter.com/tzal1JqTeO

Tennis Channel (@TennisChannel) 2 Ιουνίου 2018


Σάββατο 2/6: 3ος Γύρος Ρολάν Γκαρός, Γυναίκες

Sharapova (Russia) beat Ka.Pliskova (Czech Republic) 6-2, 6-1

Kontaveit (Estonia) beat Kvitova (Czech Republic) 7-6(6), 7-6(4)

Stephens (USA) beat Giorgi (Italy) 4-6, 6-1, 8-6

Muguruza (Spain) beat Stosur (Australia) 6-0, 6-2

Tsurenko (Ukraine) beat Rybarikova (Slovakia) 6-2, 6-4

Mertens (Belgium) beat Gavrilova (Australia) 6-3, 6-1

French Open Women’s Draw | OOP (-1h) l LIVE SCORES

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ποιο ντέρμπι ; Θρίαμβος Μάσα! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα