Πλησιάζει στο Golden Masters! – VIDEO

Ένα βήμα απέμεινε για το πολυπόθητο Golden Masters στο Σινσινάτι για τον Νόβακ Τζόκοβιτς που επικράτησε του Μάριν Τσίλιτς στον ημιτελικό του Σαββάτου σε ένα ματς-θρίλερ!

Ξανά στον τελικό του Σινσινάτι ο Νόβακ Τζόκοβιτς!

Το μοναδικό Masters που λείπει από την υπερπλούσια συλλογή τίτλων του θρυλικού τενίστα ίσως να μπει τελικά το βράδυ της Κυριακής, κάτι που θα τον κάνει τον μοναδικό τενίστα που έχει κερδίσει και τους εννιά τίτλους σε αυτό το επίπεδο!

Δεν βρέθηκε στην καλύτερή του μέρα κόντρα στον Μάριν Τσίλιτς (όπως άλλωστε και σε όλους τους φετινούς του

αγώνες στο Σινσινάτι), χρειάστηκε και πάλι τρίτο σετ, στο τέλος όμως ξέρει να βγαίνει νικητής και το έπραξε για ακόμη μια φορά με 6-4, 3-6, 6-3.

Αυτή θα είναι η έκτη(!) απόπειρα του Σέρβου να επικρατήσει στο Western and Southern Open έχοντας το σπάνιο γι’αυτόν 0/5 στις προηγούμενες πέντε, με τρεις ήττες να έχουν έρθει από έναν πιθανό του αντίπαλο την Κυριακή, τον Ρότζερ Φέντερερ, αν ο Ελβετός ξεπεράσει φυσικά το όχι εύκολο εμπόδιο του Νταβίντ Γκοφάν.

Και οι δύο τενίστες δεν βρέθηκαν στην καλύτερή τους μέρα στον ημιτελικό του Σαββάτου, έκαναν πολύ περισσότερα αβίαστα από winners αλλά αυτό έδωσε μια “άγρια” ομορφιά στο ματς που παρέμεινε συναρπαστικό από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πόντο!

Τελικά, ο Νόλε, χάρη στο πείσμα του και σε μια στιγμή μαγείας στο τρίτο σετ όπου πέτυχε το καθοριστικό break, έφυγε για τρίτη σερί φορά νικητής με τη συνδρομή τρίτου σετ, κάτι που ουδόλως φυσικά τον απασχολεί!

Από την έναρξη του αγώνα φάνηκε ότι οι δύο τενίστες δεν βρίσκονται και στην καλύτερή τους μέρα.

Ο Τσίλιτς έκανε το ένα αβίαστο λάθος μετά το άλλο ενώ ο Τζόκοβιτς δυσκολευόταν πάρα πολύ να βγάλει πρώτα σερβίς έχοντας διαρκώς ποσοστά κάτω του 50%.

Ο Νόλε δεν ήταν ιδιαίτερα επιθετικός, ούτε φάνηκε να έχει τρομερή αυτοπεποίθηση στο παιχνίδι του, ωστόσο, εμπιστεύτηκε την παλιά καλή στρατηγική του παιχνιδιού της υπομονής των καλών επιστροφών και ως επί το πλείστον του αμυντικού προσανατολισμού.

Με τον Τσίλιτς να είναι αρκετά επιρρεπής στα λάθη, η στρατηγική απέδωσε και πέτυχε το σπάσιμο σερβίς νωρίς στο ματς, εντούτοις, η συνέχεια δεν ήταν εύκολη.

Δεν βρήκε ιδιαίτερο ρυθμό στο παιχνίδι και ο Τσίλιτς “γυρόφερνε” το break έχοντας συνολικά δύο ευκαιρίες αλλά δεν τις εκμεταλλεύτηκε.

Κάποια λάθη στην αρχή του δεύτερου σετ έφεραν εκτός εαυτού τον Νόλε που φάνηκε, από τις αντιδράσεις, ότι ένιωθε πως δεν βρισκόταν σε καλή μέρα.

Τα νεύρα του Νόλε και η ελαφριά βελτίωση στην απόδοση του Τσίλιτς του έδωσαν το προβάδισμα με 3-0 και η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη για αυτόν.

Ο Τζόκοβιτς πίεσε αρκετά σε δύο service games το σερβίς του Τσίλιτς αλλά δεν έκανε το break και όταν τελικά το κατάφερε, ήταν ήδη πίσω με 1-5 και οι ελπίδες του για ανατροπή είχαν μικρύνει επικίνδυνα.

Έσωσε, ωστόσο, δύο set point του Κροάτη, μείωσε στο 3-5 αλλά μέχρι εκεί.

Για δεύτερη σερί φορά, οι δυο τους θα έλυναν τις διαφορές τους σε τρίτο σετ.

Ο 31χρονος Σέρβος φάνηκε ανασυγκροτημένος στην αρχή του τρίτου και καθοριστικού σετ σε σχέση με την ασταθή εικόνα του δεύτερου.

Προσπάθησε να παίξει πιο επιθετικά με προσοχή στα αβίαστα λάθη και, με συνταγή πρώτου σετ, έκανε και πάλι το σπάσιμο σερβίς άμεσα αλλά ούτε αυτό τον ηρέμησε.

Συνέχισε να είναι αρκετά εκνευρισμένος και σε συνδυασμό με μερικές επιστροφές-βολίδα του Τσίλιτς, ο Κροάτης έκανε άμεσα το break back και έδωσε ξανά νέο ενδιαφέρον σε αυτόν τον επεισοδιακό αγώνα!

Τελικά, όλα κρίθηκαν στο 4-3 υπέρ του Νόλε με τον Τσίλιτς να σερβίρει αλλά να δέχεται αφόρητη πίεση από τις επιστροφές του Σέρβου.

Ο Τζόκερ είχε διπλό break point αλλά ο πανύψηλος Κροάτης βρήκε δύο τρομερά πρώτα σερβίς όμως είδε και πάλι τον αντίπαλό του να τον “πνίγει” με βαθιές επιστροφές και να έχει ακόμα μια ευκαιρία να σερβίρει για το ματς.

Εκεί, χρειάστηκε μια στιγμή vintage Τζόκοβιτς για να γίνει τελικά το πολυπόθητο για αυτόν break και συγκεκριμένα ένα εκπληκτικό running forehand στην ευθεία για το οποίο ο Τσίλιτς δεν μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα.

Το “καρφί” στο φέρετρο του Τσίλιτς είχε μόλις μπει και τίποτα δεν μπορούσε να σταματήσει τον Νόλε από το να είναι, μία νίκη μακριά, από το να γράψει ξανά ιστορία…

Σάββατο, 18/8: Ημιτελικοί Western and Southern Open

Djokovic (Serbia) beat Cilic (Croatia) 6-4 3-6 6-3

WESTERN AND SOUTHERN OPEN DRAW | OOP | TV SCHEDULE

Κώστας Αϊτάκης

The post Πλησιάζει στο Golden Masters! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα