Davis Cup: Έντονες αντιδράσεις για τις αλλαγές

Μετά και την ψηφοφορία που έγινε στην ITF που είχε ως αποτέλεσμα να “περάσει” με επιτυχία το νέο φορμάτ του Davis Cup, πολλοί τενίστες και γενικότερα άνθρωποι του αθλήματος αντέδρασαν, είτε αρνητικά είτε θετικά, για τις συγκεκριμένες εξελίξεις…

Οι απόψεις διίστανται για τις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν στην πιο ιστορική διοργάνωση τένις του πλανήτη, στο Davis Cup. Πιο συγκεκριμένα, ο θεσμός που ήταν ίδιος κι απαράλλακτος

από το 1900 μέχρι σήμερα, αναμένεται να αλλάξει από την ρίζα, από το 2019.

Το World Cup of Tennis, όπως αναμένεται να μετονομαστεί του χρόνου, θα ωφελήσει, ή θα “σκοτώσει” τους τενίστες ; Θα δώσει ώθηση και κίνητρο στα top ονόματα της παγκόσμιας κατάταξης να αγωνιστούν εκεί, ή θα τους απωθήσει ;

Οι απόψεις διίστανται, πάντως, σίγουρα, μέχρι στιγμής οι πρώτες αντιδράσεις δεν είναι οι πλέον θετικές, με πάρα πολλούς αθλητές να εκφράζονται με υποτιμητικά λόγια για την ITF.

Δείτε μερικές από αυτές τις αντιδράσεις:

Ζοάο Σόουζα: “Το Davis Cup θα χάσει το νόημά του. Το νέο φορμάτ της διοργάνωσης θα βοηθήσει τους παίκτες, αλλά θα χαθεί η αίγλη του γεγονότος”.

Φέλιξ Οζέρ Αλιασίμε: “Ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά μου από παιδί, ήταν να παίξω μια μέρα στον τελικό του Davis Cup, μπροστά στους συμπατριώτες μου. Δυστυχώς, δεν θα έχω ποτέ αυτήν την ευκαιρία. Ήλπιζα η παράδοση και η ιστορία θα κερδίσουν τα χρήματα, αλλά μάλλον έκανα λάθος”.

Τόμας Μπέρντιχ: “Είμαι περήφανος που έχω κατακτήσει έναν τίτλο Davis Cup και μοιράστηκα όλες αυτές τις εμπειρίες και τα συναισθήματα με τους συμπατριώτες μου, αλλά όλα θα χαθούν τώρα”.

Μάρντι Φις: “Πιστεύω πως το παλιό φορμάτ του Davis Cup χρειαζόταν αλλαγές. Το World Cup of Tennis μου μοιάζει αρκετά όμορφο και ωραίο την δεδομένη χρονική στιγμή, αλλά μένει να δούμε πως θα δουλέψει”.

Λούκα Πούιγ: “ITF είσαι η ντροπή του τένις. Ας απολαύσουμε την τελευταία χρονιά του Davis Cup κι ας προσπαθήσουμε να το φέρουμε κι αυτό στην πατρίδα μας”.

Ρόμπιν Χάασε: “Πάντα έπαιζα τένις γιατί είναι το μεγάλο μου πάθος. Πολλοί το επέλεξαν γιατί έχουν ταλέντο και μπορούν να βγάλουν χρήματα από αυτό. Εγώ δεν το ξεκίνησα έτσι πάντως. Πάντα ήθελα να εκπροσωπώ την πατρίδα μου στο Davis Cup, τώρα όμως ένα όμορφο γεγονός έχει τελειώσει. Το κέρδισαν τα χρήματα”.

Λέιτον Χιούιτ: “Είμαι κατά όλων αυτών των εξελίξεων στο Davis Cup, και επίσης είμαι πολύ τσατισμένος για την έλλειψη ενημέρωσης σε όλους τους αθλητές και τους προπονητές, ενόψει της νέας διοργάνωσης”.

Τζον Μίλμαν: “Στην παγκόσμια ημέρα ανέκδοτου, πέρασε με επιτυχία η πρόταση για το νέο φορμάτ στο Davis Cup, την οποία κατέθεσαν ένας ποδοσφαιριστής και ένας δισεκατομμυριούχος”.

Πατ Κας: “Μια πραγματικά θλιβερή ημέρα για το παγκόσμιο τένις. Μάλλον κοροϊδεύουν τους εαυτούς τους εκεί στην Ομοσπονδία, αν νομίζουν πως οι κορυφαίοι τενίστες θα παίξουν μια διοργάνωση στο τέλος της χρονιάς που διαρκεί μια εβδομάδα”.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Davis Cup: Έντονες αντιδράσεις για τις αλλαγές appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα