Πιοτρ Βοζνιάκι: “Η WTA είναι γελοία και αξιολύπητη”

Ο πατέρας της Καρολίν Βοζνιάκι, Πιοτρ, “ξέσπασε” κατά της WTA χαρακτηρίζοντας τον οργανισμό “γελοίο και αξιολύπητο”, τονίζοντας ότι αυτό που προωθούν είναι “ερασιτεχνισμός”.

Ο πατέρας και προπονητής της πρώην Νο1 του κόσμου, εμφανίστηκε δυσαρεστημένος για το γεγονός ότι η WTA δεν ενδιαφέρεται για τις παίκτριες και κυρίως για τις μητέρες που προσπαθούν να επιστρέψουν στο Tour, ισχυριζόμενος ότι η Καρολίν Βοζνιάκι

θα έπρεπε να έχει πάρει περισσότερες wild cards, με πρόσφατα παραδείγματα τη Ρώμη, αλλά και το Roland Garros

“Η WTA θεωρώ ότι είναι ο μοναδικός οργανισμός που λειτουργεί ερασιτεχνικά στο μεγαλύτερο μέρος του γυναικείου αθλητισμού, όλων των αθλημάτων του κόσμου.”, είπε ο Πιοτρ Βοζνιάκι κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο πολωνικό Μέσο sports.PL. 

“Υπογράφουν συμβόλαια με τις παίκτριες, οι οποίες είναι υποχρεωμένες να κάνουν πράγματα βάσει των όρων των συμβολαίων και τι παίρνουν; Πραγματικά τίποτα!”. 

“Στη Ρώμη όλες οι wilds cards και οι 8, δόθηκαν σε Ιταλίδες. Καταλαβαίνω ότι προσπαθούν να προωθήσουν τα δικά τους παιδιά, αλλά πώς μπορείς να δίνεις μια τέτοια ευκαιρία σε κορίτσια για να παίξουν σε τόσο υψηλό επίπεδο, τα οποία δεν φανταζόντουσαν καν ότι θα μπορούσαν να παίξουν σε ένα Masters;”

“Η Καρολίν ήταν Νο1 στην κατάταξη της WTA. Κέρδισε Grand Slam, κέρδισε Masters έπαιξε σχεδον 60 τελικούς στην καριέρα της, κέρδισε 30. Μιλάμε λοιπόν για μια ολοκληρωμένη τενίστρια, κάποια που έκανε εξαιρετική δουλειά, αύξησε τη δημοτικότητα του τένις κι όμως χρίζει μιας τέτοιας συμπεριφοράς.”

“Αποδεικνύεται ότι όταν κάποια παίκτρια, όπως η Καρολίν, επιστρέφει, δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτη. Δεν μπορούμε καν να προετοιμάσουμε ένα πλάνο. Προπονούμαστε συνέχεια και βλέπουμε ότι δεν υπάρχει κάτι να κάνουμε!”

“Σήμερα στο τένις όλα βασίζονται στις γνωριμίες, σε σχέσεις και όχι σε ξεκάθαρους κανόνες. Το θέμα πλέον είναι να γνωρίζουμε τους διοργανωτές ή τους διευθυντές των τουρνουά για να έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε, αλλά αν δεν γνωρίζουμε κάποιον, κάπου, δεν μας θέλουν εκεί.”

“Μετά από το διάλειμμα της μητρότητας η κόρη μου είχε μηδέν βαθμούς όπως ήταν φυσικό. Χρειάζεται πολύς χρόνος για να ξεκινήσεις από το μηδέν και να φτάσεις στην κορυφή, αλλά θα το κάναμε υπομονετικά, όμως πώς μπορούμε να το κάνουμε όταν δεν αφήνουν έναν κορίτσι να δουλέψει πάνω σε αυτό; Οι κανόνες πλέον στο τένις είναι έτσι ώστε να μην υπάρχει πλέον υποχρεωτική wild card για κάποια που ήταν κάποτε στο Top-20 και θέλει να επιστρέψει μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα.”

“Οι wild cards ήταν πραγματικά χρήσιμες για τις παίκτριες που επέστρεψαν μετά από μία γέννα και για εκείνες που επέστρεψαν από σοβαρούς τραυματισμούς. Και τώρα η κόρη μου, η Αντζελίκ Κέρμπερ ή η Ναόμι Οσάκα εξαρτώνται από τις αποφάσεις κάποιων άλλων. Από πέρσι όλες οι wilds cards είναι στα χέρια των διοργανωτών του κάθε τουρνουά και η WTA δεν ασχολείται.”

“Όλοι λέμε ξανά και ξανά για τον λάθος προγραμματισμό που κάνει η WTA στο καλεντάρι και δεν ενδιαφέρεται για την προώθηση παικτριών και αγώνων. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από τα περσινά WTA Finals που ήταν μια απότυχία. Οι 8 από τις καλύτερες παίκτριες του κόσμου μεταφέρθηκαν στο Μεξικό. Τις έδωσαν ένα στραβό court με άδειες εξέδρες, το οποίο παραδώθηκε στις παίκτριες την τελευταία στιγμή, οπότε αδύνατον να προπονηθούν σε αυτό το γήπεδο.”

“Τα κορίτσια υποχρεώθηκαν να παίξουν με δυνατή βροχή και ισχυρούς ανέμους. Και τι έγινε; Τίποτα δεν συνέβη. Πέρασε και έτσι θα συνεχίσει να είναι. Το γυναικείο τένις είναι ένα εντελώς διαφορετικό άθλημα από το ανδρικό, όσον αφορά τη λειτουργία του οργανισμού. Αυτό είναι ερασιτεχνισμός. Λέγεται συχνά ότι οι γυναίκες στον αθλητισμό αποτελούν έμπνευση. Διακόπτουν την καριέρα τους, κάνουν οικογένεια και μετά θέλουν να επιστρέψουν στο άθλημα που αγαπούν. Δεν είναι εύκολο αυτό!”

“Η WTA δεν βοηθάει με κανέναν τρόπο τις παίκτριες. Όλες αυτές οι συζητήσεις για τα προβλήματα στους αγώνες και στα γήπεδα αναφέρονται από τις κορυφαίες παίκτριες όπως από την Ίγκα και την Ριμπάκινα, αλλά ακόμα και τότε δεν γίνεται τίποτα.”

“Ίσως κάποια μέρα κάποιος επιτέλους καταλάβει από που προέρχονται όλα αυτά τα ψυχικά προβλήματα. Οι παίκτριες μιλούν γι’ αυτά όλο και συχνότερα στις συνεντεύξεις, αλλά δεν είναι αρκετό. Γι’ αυτό σταματούν να παίζουν για μερικούς μήνες. Συμβαίνει όλο και πιο συχνά και τα καλύπτουν με “τραυματισμούς”, αλλά στην πραγματικότητα δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν ψυχικά.”

“Πώς μπορεί να είναι καλό όταν οι κανόνες απαιτούν να παίζεις στη Μαδρίτη και στη Ρώμη ή στο Indian Wells και στο Μαΐάμι σε τουρνουά Masters back-to back χωρίς ανάσα; Ειναι λογικό κάποιος να μην μπορεί να αντεπεξέλθει. Κι όμως σε μια τέτοια περίπτωση οι κανονισμοί επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις επειδή κάποια δεν έπαιξε σε ένα από αυτά τα τουρνουά. Είναι πραγματικά αξιολύπητο.”

The post Πιοτρ Βοζνιάκι: “Η WTA είναι γελοία και αξιολύπητη” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα