Περί εθνοσήμου, πατριωτισμού και επαγγελματισμού

Οι ευθύνες για το γεγονός ότι δεν βρίσκεται το εθνόσημο στα outfits του Τσιτσιπά και της Σάκκαρη, πρέπει να αναζητηθούν αλλού. Υπεύθυνοι για την “άσχημη” εικόνα (αν όντως είναι άσχημη), δεν είναι οι αθλητές…

Γράφει ο Δημήτρης Χαλιάπας

Μεγάλος ντόρος γίνεται τις τελευταίες ημέρες με τις παρουσίες του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη στο Τόκιο. Όχι για τον σωστό λόγο όμως.

Οι… γνωστοί, πλέον, κακεντρεχείς, βρήκαν να πιαστούν πάλι για να κριτικάρουν τα δυο χρυσά παιδιά του ελληνικού τένις, γιατί, λένε, τα outfits τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν έχουν πάνω τους το εθνόσημο.

Ορθό. Τόσο ο Στέφανος, όσο και η Μαρία, έδωσαν από δυο αναμετρήσεις μέχρι στιγμής στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας και στα μπλουζάκια τους, υπήρχε μόνο το λογότυπο της εταιρείας ένδυσής τους (Adidas) και κανένα ίχνος από το εθνόσημο.

Βέβαια, δεν νομίζω να ξύπνησαν ένα πρωί και να άνοιξαν τις βαλίτσες τους, διαλέγοντας τα μπλουζάκια χωρίς το εθνόσημο, γιατί τους αρέσουν περισσότερο. Ή, γιατί τους είναι πιο βολικά.

Οι ευθύνες για το γεγονός ότι δεν βρίσκεται το εθνόσημο στα outfits του Τσιτσιπά και της Σάκκαρη, πρέπει να αναζητηθούν αλλού. Υπεύθυνοι για την “άσχημη” εικόνα (αν όντως είναι άσχημη), δεν είναι οι αθλητές.

Κάποιος υπεύθυνος στην ελληνική αποστολή, θα έπρεπε να τρέξει τις διαδικασίες και να τυπώσει τα μπλουζάκια με το εθνόσημο. Ώστε να μην δημιουργηθεί αυτή η αλγεινή εντύπωση, που σχηματίστηκε από πολλούς και βρήκε τον Στέφανο και την Μαρία εκτεθειμένους.

Δουλειά του εκάστοτε τενίστα, είναι να μάχεται στο court. Να προπονείται, να τα δίνει όλα, να παίζει το παιχνίδι του και αν κρίνεται ικανός, να νικάει και να προχωράει. Όχι να τρέχει για… ψύλλου πήδημα. Γιατί το συγκεκριμένο θέμα, τέτοιο είναι.

Αν κατακτήσει μετάλλιο ο Στέφανος, ή η Μαρία, ή και οι δυο τελοσπάντων, θα τους το πάρει κανείς πίσω, γιατί δεν φοράνε το εθνόσημο ; Ή μήπως το μετάλλιο, θα μετρήσει στη συγκομιδή άλλης χώρας ;

Τελικά, για την Ελλάδα αγωνίζονται, ή όχι ; Γιατί με αυτά που διαβάζουμε, σε λίγο θα αρχίσουμε να πιστεύουμε ότι αγωνίζονται με τα χρώματα άλλης χώρας. Πάντως, εγώ ακούω: “Team Greece”, μετά από κάθε νίκη.

Ή, μήπως, ο Στέφανος και η Μαρία είναι λιγότερο Έλληνες από αυτούς που κουνούν το δάχτυλο για το εθνόσημο ;

Ένα ασήμαντο θέμα, το οποίο έγινε μεγάλος ντόρος. Δείχνει βέβαια και τον επαγγελματισμό που υπάρχει.

Θα μπορούσε να αποφευχθεί, αν οι υπεύθυνοι της αποστολής ήταν πιο ενεργοί και είχαν γρηγορότερα αντανακλαστικά. Έπρεπε να περάσουν τέσσερις μέρες για να πάρουν πρωτοβουλίες και να ενεργοποιηθούν.

Αν με ρωτάτε, δεν νομίζω ότι έχει ιδιαίτερα σημασία το εθνόσημο στο στήθος. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Αν έρθει μετάλλιο, με την ελληνική σημαία θα πανηγυριστεί.

Από τη στιγμή, όμως, που όλοι οι αθλητές αγωνίζονται με το εθνόσημο, καλό θα ήταν ο Στέφανος και η Μαρία να παίξουν και αυτοί έτσι. Πληροφορίες, λένε, ότι στα επόμενα ματς τους, θα έχουν το εθνόσημο στο στήθος. Για να δούμε…

The post Περί εθνοσήμου, πατριωτισμού και επαγγελματισμού appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα