Πέντε τουρνουά πάντελ στην Ισπανία το 2024

Από τα 24, τα πέντε θα είναι δικά της. Αυτός είναι ο… μαγικός αριθμός των τουρνουά που αναμένεται να φιλοξενήσει η Ισπανία στο Παγκόσμιο Τουρ του πάντελ το 2024.

Η επόμενη χρονιά θα αποτελέσει τομή στην ιστορία του σπορ, με το Premier Padel να “απορροφά” το World Padel Tour και να δημιουργείται από αυτή τη συνένωση το ένα και μοναδικό παγκόσμιο επαγγελματικό σιρκουί. Εδώ και εβδομάδες είναι γνωστό πως πρόθεση των διοργανωτών είναι να δομήσουν ένα καλεντάρι με 24 τουρνουά.

Από

αυτό το σύνολο, όλα δείχνουν πως πέντε διοργανώσεις θα διεξαχθούν στην Ισπανία. Οι δύο απολύτως σίγουρες είναι σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη. Η πρωτεύουσα πρακτικά θα διατηρήσει το Madrid P1 που είχε και φέτος στο Premier Padel, ενώ η Βαρκελώνη θα αναλάβει τα Finals της σεζόν, ένα τουρνουά αντίστοιχο του Master Final που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια για το WPT.

Το WiZnik Center αναμένεται να παραμένει η “έδρα” του Madrid P1.

Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα είδηση είναι πως από τα τρία υπόλοιπα τουρνουά, τα δύο θα είναι στην Ανδαλουσία. Η Μάλαγα, έχοντας τεράστια παράδοση στο σπορ, θεωρείται σχεδόν βέβαιος προορισμός, ενώ η Σεβίλλη, που τα τελευταία χρόνια έχει μείνει εκτός WPT, ασκεί… ασφυκτικές πιέσεις για να επανέλθει στο επίκεντρο του παγκόσμιου χάρτη.

Για το πέμπτο και εναπομείναν τουρνουά, οι Βαγιαδολίδ, Μπιλμπάο και Βαλένθια είναι οι τρεις διεκδικήτριες πόλεις. Η πρώτη έχει το πλεονέκτημα φιλοξενίας τουρνουά επιπέδου Master στο WPT τα τελευταία χρόνια, ωστόσο αυτό δεν διασφαλίζει την υπερίσχυσή της επί των άλλων δύο.

Τέλος, αρκετή κουβέντα ήδη γίνεται και για το ημερολόγιο και το πότε θα διεξαχθεί το καθένα από τα πέντε τουρνουά. Η Μαδρίτη μοιάζει πολύ πιθανό να παραμείνει τοποθετημένη στον Σεπτέμβριο, ενώ η Βαρκελώνη με τα Finals της σεζόν αυτονόητα θα διατηρηθεί τον Δεκέμβριο, ως το φινάλε της χρονιάς.

Για τις υπόλοιπες τρεις διοργανώσεις ακόμη το τοπίο είναι θολό, οπότε αναμένονται περισσότερες λεπτομέρειες το επόμενο διάστημα, σε συνάρτηση πάντοτε και με τα υπόλοιπα 19 τουρνουά του προγράμματος.

The post Πέντε τουρνουά πάντελ στην Ισπανία το 2024 appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα