Paris Masters: Στον ημιτελικό ο Ντιμιτρόφ και περιμένει Τσιτσιπά (vid)

Την 4η διαδοχική νίκη του στο Παρίσι πανηγύρισε ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ, επικρατώντας του Χούμπερ Χούρκατς με 6-1, 4-6, 6-4 μετά από μία ώρα και 38 λεπτά αγώνα στο κεντρικό κορτ, και έκλεισε θέση για τα ημιτελικά του Rolex Paris Masters, περιμένοντας εκεί έναν εκ των Στέφανο Τσιτσιπά και Κάρεν Χατσάνοφ.

Αυτός θα είναι ο 2ος σερί ημιτελικός του 32χρονου Βούλγαρου σε ημιτελικό ενός Masters, αλλά και ο 10ος συνολικά στην καριέρα του, καθώς μετά τη Σαγκάη θα βρεθεί και στην 4άδα της γαλλικής

πρωτεύουσας, παίζοντας τένις υψηλού επιπέδου.

Παράλληλα, βελτιώνει ακόμα περισσότερο το h2h του με τον No11 του κόσμου, μιας και αυτή ήταν η 4η νίκη νίκη σε βάρος του σε ισάριθμες αναμετρήσεις. Αυτό το αποτέλεσμα βάζει και σε μπελάδες τον 26χρονο Πολωνό, καθώς μειώνει κατά πολύ τις πιθανότητές του για πρόκριση στα Nitto ATP Finals του Τορίνο (12-19/11).

Σχετικά με την έκβαση της αναμέτρησης, αν και ο Ντιμιτρόφ είχε λιγότερους winners και άσους συγκριτικά με τον Χουρκάτς (30 και 9 αντίστοιχα, έναντι 35 και 19), υπέπεσε σε μόλις 6 αβίαστα λάθη και 2 διπλά σφάλματα, ενώ ο Πολωνός σε 13 αβίαστα και ίδιο αριθμό σε διπλά.

Είχε 82% (40/49) σε κερδισμένους πόντους πίσω από το πρώτο service του, σε αντίθεση με τον No11 του ταμπλό που πήρε το 77% των πόντων του από εκεί (36/47), ενώ εκμεταλλεύτηκε και τα 3 BP που είχε στη διάθεσή του. Ο Χουρκάτς είχε 1/2 BP, και γενικότερα πλήρωσε το κακό πρώτο set.

Hang it in the Louvre

All the angles of @GrigorDimitrov's INCREDIBLE overhead #RolexParisMasters pic.twitter.com/HInInkm1vT

Tennis TV (@TennisTV) November 3, 2023

Εκεί ο Ντιμιτρόφ κυριάρχησε κανονικά, ξεκινώντας με 3/3 κερδισμένα games και το πρώτο του break στο ενδιάμεσο (3-0), μείωσε προσωρινά ο Πολωνός με την πρώτη του επιτυχημένη υπεράσπιση στο service του (3-1), αλλά με νέο σερί ο Βούλγαρος δε δυσκολεύτηκε να πάρει προβάδισμα νίκης (6-1).

Στο δεύτερο set, το παιχνίδι ήταν αρκετά αμφίρροπο καθώς ως το 9ο game κανείς δε λάθεψε από το service του, ενώ δεν υπήρξε και κάποιο BP που να έδινε την ευκαιρία σε κάποιον από τους 2 να αλλοιώσουν τις ισορροπίες (5-4). Στο αμέσως επόμενο game όμως, ο Χουρκάτς βρέθηκε σε διπλό break/set point και φυσικά δεν το άφησε ανεκμετάλλευτο (6-4).

Makes it look so easy

Dimitrov with the half volley pass #RolexParisMasters pic.twitter.com/J6aU6O7KUv

Tennis TV (@TennisTV) November 3, 2023

Στο decider, ως το 6ο game κανείς από τους 2 δε ξεχώριζε, καθώς αμφότεροι ήταν και πάλι ιδιαιτέρως προσεκτικοί από τη γραμμή του service (3-3). Άμεσα όμως ανέκτησε τα ηνία ο Ντιμιτρόφ, που είχε μπροστά του διπλή ευκαιρία για “σπάσιμο” την οποία μετουσίωσε σε break (4-3), ενώ με νέα επιτυχημένη υπεράσπιση του service του απλοποίησε κι’ άλλο τις καταστάσεις (5-3).

Πλησίασε σε back to back break ο No17 του κόσμου (0-30), αλλά ο Πολωνός άντεξε και μείωσε, αποτρέποντας την ήττα για την ώρα (5-4), αλλά στο 10ο game ο Ντιμιτρόφ έφτασε διπλό match point, και έχοντας το μομέντουμ στη μεριά του έγραψε τον επίλογο του ματς, για να προκριθεί τον 2ο διαδοχικό ημιτελικό του σε 1000άρι (6-4).

Semi-final bound

Dimitrov overcomes Hurkacz 6-1 4-6 6-4 to reach the last four #RolexParisMasters pic.twitter.com/LOPWNN42LV

Tennis TV (@TennisTV) November 3, 2023

PARIS MASTERS SINGLES DRAW | DOUBLES DRAWS | OOP (-1h)

The post Paris Masters: Στον ημιτελικό ο Ντιμιτρόφ και περιμένει Τσιτσιπά (vid) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Paris Masters, Ντιμιτρόφ, Τσιτσιπά,Paris Masters, ntimitrof, tsitsipa