Παρθενικός Major προημιτελικός για Φοκίνα (vids)

23:03 6/6/2021 - Πηγή: Tennis24

Ο Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα προκρίθηκε στον παρθενικό Grand Slam προημιτελικό της καριέρας του, κερδίζοντας στα τέσσερα sets τον Φεντερίκο Ντελμπόνις.

Ο 22χρονος Ισπανός πέτυχε την 4η συνεχόμενη νίκη του στο Παρίσι και έγραψε ιστορία, καθώς την Τρίτη θα αγωνιστεί στον 1ο προημιτελικό του στο Roland Garros, αντιμετωπίζοντας τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Μετά από τρεις ώρες μάχης, ο Νο46 τενίστας του κόσμου, επικράτησε με 6-4, 6-4, 4-6, 6-4 και “έκλεισε” τη θέση του στα προημιτελικά, επιβεβαιώνοντας τη συνεχόμενα ανοδική πορεία του στο Tour.

@alexdavidovich1 se qualifie pour la 1ère fois de sa carrière en quart de finale de Grand Chelem après un combat en 4 sets 6-4, 6-4, 4-6, 6-4 face à Delbonis.

Il affrontera au prochain tour le vainqueur de Zverev/Nishikori. #RolandGarros pic.twitter.com/5Fk10gBhIB

Roland-Garros (@rolandgarros) June 6, 2021

Αν και ο Ντελμπόνις του έκανε την ζωή δύσκολη, ο Ισπανός βρήκε τον τρόπο να προκριθεί στην επόμενη φάση του Γαλλικού Όπεν, γλιτώνοντας περαιτέρω περιπέτειες.

Αρχικά προηγήθηκε με δυο sets και break στο 3ο (4-3), δεν μπόρεσε όμως να ολοκληρώσει με straight sets τον αγώνα, συνεχίζοντας την παράδοση που τον θέλει να έχει απώλειες στα παιχνίδια στο Παρίσι φέτος.

Ο Ντελμπόνις μείωσε σε 2-1 και έδωσε εκ νέου μεγάλο ενδιαφέρον στον αγώνα, όμως ο Φοκίνα κράτησε την ψυχραιμία του στο 4ο κομμάτι του αγώνα και πανηγύρισε στο τέλος έξαλλα τη νίκη.

Μετά τους Κουκούσκιν, Φαν Ντε Ζάντσουλπ και Ρουντ, άφησε εκτός τον τενίστα με τις περισσότερες clay court νίκες μέσα στο 2021 (19) και συνεχίζει ακόμη πιο δυνατός στο ταμπλό.

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Παρθενικός Major προημιτελικός για Φοκίνα (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα