Τρομερή Παβλιουτσένκοβα – Έγραψε ιστορία η Ζίντανσεκ

15:54 6/6/2021 - Πηγή: Tennis24

Η Αναστάσια Παβλιουτσκένκοβα επέστρεψε στα προημιτελικά του Roland Garros, μετά από 10 ολόκληρα χρόνια, με την 29χρονη Ρωσίδα να επικρατεί και της Βικτώρια Αζαρένκα με 5-7, 6-3, 6-2 εξασφαλίζοντας μια θέση στην 8άδα του τουρνουά.

Η Νο32 του κόσμου, η οποία πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις από τη Μαδρίτη και μετά μετρώντας 8 νίκες και μία ήττα, μετά από τη νίκη της κόντρα στην Αρίνα Σαμπαλένκα κατάφερε να αφήσει εκτός μια ακόμη μεγάλη τενίστρια και ημιφιναλίστ της

διοργάνωσης το 2013.

Η Ρωσίδα μπορεί να “πλήρωσε” τα πολλά αβίαστα στο 1ο set (16), ωστόσο στη συνέχεια ήταν εξαιρετική και πολύ επιθετική απέναντι στην Αζαρένκα που όσο περνούσε η ώρα έχανε ενέργεια με αποτέλεσμα η Παβλιουτσένκοβα να πιέσει το service της Λευκορωσίδας ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 8/15 break-points. 

Σημείο-κλειδί στο 1ο set ήταν το τεράστιο hold της Αζαρένκα, η οποία έσβησε 2 break-points στο 12ο game φτάνοντας στην κατάκτηση με 7-5. 

Στο 2ο set η Παβλιουτσένκοβα περιόρισε τα αβίαστα (μόλις 4) και “σπάζοντας” 3 φορές το service της Αζαρένκα έφτασε στην ισοφάριση (1-1). 

Στο decider set η Παβλιουτσένκοβα ήταν εξαιρετική. Κάλυψε όλο το κορτ και παίζοντας αρκετά επιθετικά (45 winners σύνολο) κατάφερε να μετατρέψει το 1-2 σε 6-2 φτάνοντας σε μια μεγάλη πρόκριση μετά από μια 10ετία. 

Στις “8” θα περιμένει μια εκ των Σερίνα Γουίλιαμς και Έλενα Ριμπάκινα που κοντράρονται το απόγευμα της Κυριακής (6/6) αμέσως μετά την αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα.

Έγραψε ιστορία η Ζίντανσεκ 

Νωρίτερα και στο πρώτο προγραμματισμένο παιχνίδι της ημέρας, η 23χρονη Ταμάρα Ζίντανσεκ έγραψε τη δική της ιστορία καθώς μετά από τη νίκη της απέναντι στην Ρουμάνα Σοράνα Κιρστέα με 7-6(6), 6-1, έγινε η πρώτη Σλοβένα που φτάνει στα προημιτελικά του Roland Garros

H Νο85 του κόσμου έσωσε set-point στο 1ο set και συγκεκριμένα στο 12ο game (8 λεπτά διάρκεια), ισοφαρίζοντας σε 6-6, για να το κατακτήσει αργότερα στο tie-break μετατρέποντας το 3-3 σε 7-4. 

Στο 2ο set η Σλοβένα έκανε πραγματικά ό,τι ήθελε στο κορτ. Παραχώρησε μόλις 10 πόντους στο service της, είχε σχεδόν τους διπλάσιους winners (14-6), ενώ έχασε μόλις 1 game φτάνοντας στην πρόκριση εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την νικήτρια από την αναμέτρηση της Ισπανίδας, Πάολα Μπαντόζα που αγωνίζεται κόντρα στην Τσέχα Μαρκέτα Βοντρούσοβα. 

ROLAND GARROS MEN’S DRAW | WOMEN’S DRAW | OOP (-1h)

The post Τρομερή Παβλιουτσένκοβα – Έγραψε ιστορία η Ζίντανσεκ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα