Παλικάρι ο Στέφανος, “πέταξε” για τους “32”! – VID

16:32 5/7/2018 - Πηγή: Tennis24
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν απέφυγε τελικά το πέμπτο σετ στην σούπερ αναμέτρησή του κόντρα στον Τζάρεντ Ντόναλντσον για τον δεύτερο γύρο του Wimbledon, αλλά επέστρεψε από break πίσω στο καθοριστικό σετ για να πάρει μία τεράστια νίκη θάρρους και αυτα πάρνησης!

Τελικά, η αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά κόντρα στον Τζάρεντ Ντόναλντσον εξελίχθηκε σαν το συναρπαστικότερο και καλύτερο μέχρι στιγμής ματς του φετινού Wimbledon!

Ενα

πραγματικό τενιστικό show από δύο εκ των καλύτερων εκπροσώπων της νέας γενιάς που δείχνει ικανή να μας προσφέρει πολλά χρόνια τρομερού θεάματος και αντίστοιχου επιπέδου τένις!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε μείνει στο 2-1 σετ υπέρ του αλλά με break κάτω στο τέταρτο σετ κόντρα στον Αμερικανό την Τετάρτη, δεν απέφυγε τελικά το πέμπτο σετ, μάλιστα έμεινε εκεί με break πίσω αλλά σαν πραγματικό “παλικάρι” γύρισε την κατάσταση και πήρε τελικά τη νίκη με 6-3, 6-2, 3-6, 4-6, 6-3 μία επικράτηση που ξεκάθαρα δικαιούνταν!

Και δεν το λέμε με καμία διάθεση πατριωτικής…κορώνας, αλλά ο Στεφ είχε χάσει αναρίμητες ευκαιρίες να τελειώσει τη δουλειά νωρίτερα και ο αριθμός των χαμένων break point ευκαιριών τα λέει όλα!

5/21 break point είχε συνολικά ο Στεφ σε αντίθεση με το 3/5 του Ντόναλντσον ο οποίος πραγματικά έβγαλε από τη μύγα ξύγκι για να φτάσει το ματς σε πέμπτο σετ και παραλίγο να το πάρει!

Είχαμε αναφερθεί στη φοβερή εμφάνιση του Στέφανου για δυόμισι περίπου σετ το απόγευμα της Τετάρτης όταν και προηγήθηκε με 2-0 του Αμερικανού και εκεί ο Ελληνας τενίστας έπαιζε τόσο καλά που η straight sets νίκη φάνταζε το πιο πιθανό ενδεχόμενο αλλά ο Αμερικανός αντιστάθηκε και του αξίζουν συγχαρητήρια!

Περίμενε υπομονετικά να πέσει κάπως η απόδοση του Τσιτσιπά που όντως είχε μια μικρή κάμψη στο τέλος του τρίτου σετ που έδωσε την ευκαιρία στον Ντόναλτσον να μειώσει τελικά σε 2-1 και να δώσει νέο ενδιαφέρον στον αγώνα!

Ο Στέφανος σε όλο αυτό το διάστημα έπαιζε εξαιρετικά αλλά όταν έφτανε σε break point, κάτι το θάρρος που επέδειξε ο Ντόναλτσον κάτι η δυστοκία του Ελληνα τενίστα κόντεψαν να του στοιχίσουν πολύ άσχημα.

Αντί να προηγηθεί με break στο τέταρτο σετ έχοντας πέντε χαμένες ευκαιρίες πριν τη διακοπή, ο Ντόναλντσον ήταν αυτός που έκανε το πρώτο βήμα και προηγήθηκε με 4-3 στο σημείο που η βροχή “μετακόμισε” το ματς για την Πέμπτη!

Εκεί, συνεχίστηκε το ίδιο “βιολί” με τον Στεφ να χάνει ακόμα ένα break back point και τελικά οδηγηθήκαμε σε πέμπτο σετ, μια φαινομενικά οδυνηρή εξέλιξη από πνευματικής άποψης για τον “Τσιπ”.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα στην αρχή του καθοριστικού σετ με τον Ντόναλντσον να εκμεταλλεύεται την παραμικρή ευκαιρία που του παραχωρούσε ο Στεφ, να προηγείται με break και να σώζει ακόμα πέντε break back ευκαιρίες του Τσιτσιπά που, ένας θεός ξέρει, πώς κατάφερε να διαχειριστεί εκεί την κατάσταση!

Τελικά, τη λύση την έδωσε ο…Ντόναλντσον που με διπλό λάθος (ο Τσιτσιπάς είχε φτάσει τα 3/18 break point) έδωσε το πολυπόθητο σπάσιμο σερβίς που έψαχνε εδώ και δύο…σετ ο καλύτερος Ελληνας τενίστας και πνευματικά κάπου εκεί η κατάσταση άλλαξε!

Πήρε την ψυχολογική ώθηση που έψαχνε εδώ και ώρα και παίζοντας σαν λιοντάρι (έβγαλε και ένα ασύλληπτο βολέ βουτώντας στο φιλέ αλά…Μπόρις Μπέκερ), ο Στέφανος ολοκλήρωσε ίσως την πιο συναισθηματική νίκη της καριέρας του που τον στέλνει πανάξια και καθαρά στους “32” του Wimbledon για πρώτη φορά…

Δεν ξέρουμε τι άλλες…ορέξεις έχει ο Στέφανος αλλά στον επόμενο γύρο δεν το περιμένει δα και κανένα μεγαθήριο αλλά ο qualifier Τόμας Φαμπιάνο που εντυπωσίασε είναι η αλήθεια με την straight sets νίκη του εις βάρος του Σταν Βαβρίνκα!

Πέμπτη, 5/7: 2ος γύρος Wimbledon

Fabbiano (Italy) beat Wawrinka (Switzerland) 7-6(7) 6-3 7-6(6)
Simon (France) beat Berettini (Italy) 6-3 7-6(4) 6-2
Kohlschreiber (Germany) beat Muller (Luxembourg) 7-6(6) 7-6(4) 7-6(3)
Anderson (S.Africa) beat Seppi (Italy) 6-3 6-7(5) 6-3 6-4
Tsitsipas (Greece) beat Donaldson (USA) 6-3 6-2 3-6 4-6 6-3
Ιsner (USA) beat Bemelmans (Belgium) 6-1 6-4 6-7(6) 6-7(3) 7-5

WIMBLEDON MEN’S DRAW– OOP(-2h)

Κώστας Αϊτάκης

Περισσότερα σε λίγο…

The post Παλικάρι ο Στέφανος, “πέταξε” για τους “32”! – VID appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα