Εμεινε στη μέση ο Στέφανος!

22:48 4/7/2018 - Πηγή: Tennis24
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έπαιξε “μυθικό” τένις για δυόμισι σετ κόντρα στον Τζάρεντ Ντόναλντσον, προηγήθηκε με 2-0, ωστόσο, ο νεαρός Αμερικανός βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να μειώσει σε 2-1 και να προηγηθεί με break στο τέταρτο σετ πριν η βροχή μεταφέρει το ματς για την Πέμπτη!

Πραγματικό θρίλερ στο Λονδίνο!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε την καλύτερη του εμφάνιση σε βασικό

ταμπλό Grand Slam για δυόμισι περίπου σετ κόντρα στον Τζάρεντ Ντόναλντσον και φάνταζε πολύ πιθανό ότι θα κέρδιζε με straight sets νίκη τον Αμερικανό έχοντας δώσει πραγματικό “τενιστικό” ρεσιτάλ!

Ωστόσο, στο τένις όπως και στη ζωή, καμιά φορά τα πράγματα αλλάζουν δραματικά γρήγορα και ένας επτάψυχος Ντόναλντσον μείωσε σε 2-1, βρέθηκε σε δεινή θέση πολλάκις στο τέταρτο σετ, ούτε εκεί τα παράτησε και προηγήθηκε με break πριν η βροχή έρθει, κλασικά, στο Λονδίνο και επιβάλλει τον “νόμο” της!

Στο 6-3, 6-2, 3-6, 3-4 ήρθε το τέλος της αγωνιστικής δράσης για την Τετάρτη, ίσως, προς καλή τύχη του Στέφανου που, παρά το γεγονός ότι έχασε πάμπολλες ευκαιρίες για break στο τέταρτο σετ, αυτός που τελικά το έκανε ήταν ο Ντόναλντσον όντας πολύ περισσότερο “κυνικός” στις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν!

Ολα αυτά αφού είχε προηγηθεί μία εκπληκτική παράσταση του Στέφανου Τσιτσιπά που με εμπειρία…30ρη έκανε δύο ασύλληπτα πρώτα σετ μεγάλης τενιστικής ποιότητας επιπέδου, δίχως υπερβολή, Τοπ10!

Ολα τα χτυπήματα σε εκπληκτικό βαθμό διέθετε ο Ελληνας τενίστας που σέρβιρε άψογα (14 άσους μέχρι τη διακοπή) ενώ έβγαζε με συστηματικότητα τρομερά χτυπήματα από τη βασική γραμμή ειδικά από την πλευρά του backhand που το χτυπούσε με μανία on the rise!

Ειλικρινά, δεν υπήρχαν και πολλά πράγματα που θα μπορούσε να κάνει ο Ντόναλντσον στα δύο πρώτα σετ λόγω της “εξωγήινης” απόδοσης του Στέφανου που ήταν διαρκώς με το πόδι πατημένο στο γκάζι!

Μία από τα ίδια και στην έναρξη του τρίτου σετ με τον Αμερικανό να “αγκομαχά” να κρατήσει επαφή με το σκορ και μάλιστα να ζητά εσπευσμένα στο 3-2 ιατρικό timeout.

Ο τρόπος που το ζήτησε φάνταζε κάτι σοβαρό με το ενδεχόμενο της απόσυρσης να περνά σίγουρα από το μυαλό των θεατών, ωστόσο, ο Αμερικανός έδεσε το δεξί του γόνατο και συνέχισε κανονικά.

Και μάλιστα ήταν καλύτερος σε σχέση με πριν τη διακοπή σε αντίθεση με τον Στέφανο που, επιτέλους για τον Ντόναλντσον, έριξε κάπως την απόδοσή του πιάνοντας πιο “θνητά” επίπεδα!

Μάλιστα, επέτρεψε στον Αμερικανό να έχει break point ευκαιρία στο κρίσιμο 4-3 την οποία και ο πολύ αποτελεσματικότερος Ντόναλτσον υλοποίησε στέλνοντας τελικά το ματς, μάλλον ανέλπιστα, σε τέταρτο σετ!

Το τέταρτο σετ κύλησε εκνευριστικά για τον Στέφανο υπό την έννοια ότι έπαιζε και πάλι τρομερά, έφτανε διαρκώς σε break point (πέντε συνολικά στο σετ μέχρι τη διακοπή) αλλά ένας επτάψυχος Ντόναλντσον τα έσωζε συνέχεια και μάλιστα τιμώρησε τον Ελληνα τενίστα για αυτή του τη “δυστοκία”…

Στο πρώτο μόλις δικό του break point στο σετ, έκανε αυτός το “μπάσιμο” και αυτό έμελλε να είναι το τελευταίο game πριν την οριστική διακοπή που ήρθε σίγουρα σε ένα δύσκολο πνευματικά σημείο για τον Ελληνα τενίστα.

3/12 break point έχει ο Στεφ σε αντίθεση με το 2/4 του Αμερικανού στο στατιστικό που ουσιαστικά κρατά τον Ντόναλντσον ακόμα στο ματς…

Παρόλα αυτά, ο Στέφανος έχει παίξει ασύλληπτο τένις απλά θα πρέπει να είναι πιο “κυνικός” στις ευκαιρίες που σίγουρα θα του παρουσιαστούν στο υπόλοιπο του ματς για να αποφύγει, αν συμβεί τελικά, μια πολύ οδυνηρή ήττα…

Πολύ δύσκολα τα πράγματα και για τον Σταν Βαβρίνκα που μετά τον θρίαμβο κόντρα στον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ έχει έρθει, σχεδόν, η ανώμαλη προσγείωση.

Το ματς δεν έχει τελειώσει αλλά ο Σταν υπολείπεται με 0-2 σετ κόντρα στον Τόμας Φαμπιάνο με το σκορ στο τρίτο σετ να είναι 6-5 υπέρ του Ελβετού και να βρισκόμαστε στο 40-40 στο σερβίς του Ιταλού.

Μάλιστα, ο Σταν βρέθηκε και με break πίσω στο τρίτο σετ αλλά το γύρισε ενώ έχει χάσει και δύο set point στο τρίτο σετ αφού πρώτα είχε απωλέσει τέσσερα σερί set point στο tie break του πρώτου σετ (7-6(7), 6-3, 5-6)!

Αντίθετα, ο Μάριν Τσίλιτς φαίνεται να έχει καθαρίσει τη μπουγάδα στο δικό του ματς προηγείται με 2-0 σετ του Γκουίντο Πέγια αν και βρίσκεται με break πίσω στο τρίτο σετ!

Τετάρτη, 4/7: 2ος γύρος Wimbledon

Federer (Switzerland) beat Lacko (Slovakia) 6-4 6-4 6-1
Raonic (Canada) beat Millman (Australia) 7-6(4) 7-6(4) 7-6(4)
Novak (Austria) beat Pouille (France) 6-4 6-2 6-7(8) 3-6 6-2
Monfils (France) beat Lorenzi (Italy) 3-6 6-3 7-6(5) 7-6(3)
Querrey (USA) beat Stakofsky (Ukraine) 7-6(4) 6-3 6-3
Mannarino (France) beat R. Harrison (USA) 7-5 7-5 7-6(4)
Medvedev (Russia) beat Garcia Lopez (Spain) 6-3 6-4 6-2
Struff (Germany) beat Karlovic (Croatia) 6-7(5) 3-6 7-6(4) 7-6(4) 13-11
Albot (Moldavia) beat Bedene (Slovenia) 6-2 4-6 7-6(3) 5-7 6-3
McDonald (USA) beat Jarry (Chile) 7-6(5) 5-7 3-6 6-2 11-9
Tsitsipas (Greece) vs Donaldson (USA) 6-3 6-2 3-6 3-4 ToFi
Cilic (Croatia) vs Pella (Argentina) 6-3 6-1 3-4 ToFi
Fabbiano (Italy) vs Wawrinka (Switzerland) 7-6(7) 6-3 5-6 ToFi
Kohlschreiber (Germany) vs Muller (Luxembourg) 7-6(6) 6-6(5-3) ToFi
Anderson (S. Africa) vs Seppi (Italy) 6-3 6-7(5) 6-3 1-1 ToFi
Isner (USA) vs Bemelmans (Belgium) 6-1 6-4 6-7(6) 6-7(3) 3-4 ToFi

WIMBLEDON MEN’S DRAW– OOP(-2h)

Κώστας Αϊτάκης

The post Εμεινε στη μέση ο Στέφανος! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα