Παίκτρια της χρονιάς η Χάλεπ

Η Σιμόνα Χάλεπ ψηφίστηκε σαν η καλύτερη τενίστρια της σεζόν 2018 με τον πρώτο τίτλο Major της καριέρας της στο Ρολάν Γκαρός να είναι το highlight της χρονιάς!

Μπορεί να περνά ξανά πρόβλημα τραυματισμού, μπορεί να μην κατάφερε τελικά να συμμετάσχει στο WTA Finals της Σιγκαπούρης, μπορεί να υπέστη μερικές οδυνηρές ήττες φέτος, ωστόσο, η Σιμόνα Χάλεπ ψηφίστηκε ως η καλύτερη τενίστρια για το 2018!

Η κατάκτηση του Ρολάν Γκαρός μετά από τρεις σερί χαμένους

τελικούς (μεταξύ των οποίων και το φετινό Αυστραλιανό Όπεν) ήταν μία από τις κορυφαίες στιγμές στο γυναικείο τουρ και φυσικά σε αυτήν οφείλεται και το βραβείο που κέρδισε η Ρουμάνα τενίστρια που σχεδόν στο σύνολο της φετινής σεζόν βρισκόταν σταθερά και στην κορυφαία θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Τα βραβεία της σεζόν που παραδοσιακά δίνονται αμέσως πριν την έναρξη του WTA Finals είχαν και συνέχεια με τη Σερίνα Γουίλιαμς να παίρνει τον τίτλο της καλύτερης comeback τενίστριας της σεζόν!

Και πώς θα μπορούσε να χάσει αυτή τη διάκριση η θρυλική Αμερικανίδα όταν, μετά από απουσία περισσότερου του ενός χρόνου και μετά από γέννα φυσικά, έφτασε σε δύο τελικούς Grand Slam και από το 491 της παγκόσμιας κατάταξης να φτάσει στο Νο17!

Μόνα αρνητικά το ότι “κόλλησε” στα 23 Slams χάνοντας και τους δύο φετινούς τελικούς αλλά ακόμα χειρότερο από την ήττα της, η συμπεριφορά της στον περιβόητο τελικό με την Οσάκα στη Νέα Υόρκη.

Σαν αποκάλυψη της σεζόν, ψηφίστηκε, ποια άλλη, η Αρίνα Σαμπαλένκα φυσικά!

Το ταλέντο της ήταν γνωστό τα τελευταία δύο χρόνια, ωστόσο μόνο φέτος, και ειδικά από το καλοκαίρι και μετά, η 20χρονη big hitter από τη Λευκορωσία άρχισε να βρίσκει τη φόρμουλα που της έφερε σερί νίκες εκπληκτικά αποτελέσματα και μεγάλους τίτλους όπως ο πρόσφατος στη Γουχάν.

Και όλα αυτά ενώ είχε μια εντυπωσιακή άνοδο έχοντας φτάσει αυτή τη στιγμή στο Νο15 με ανοδικές φυσικά τάσεις!

Τέλος, πιο βελτιωμένη τενίστρια της σεζόν ψηφίστηκε, επίσης απόλυτα δικαιολογημένα, η Κίκι Μπέρτενς!

Η ήρεμη δύναμη του γυναικείου τουρ και μια όαση σταθερότητας μέσα σε μια ασταθή συνολικά WTA, η Ολλανδέζα τενίστρια έκανε μια εκνευριστικά σταθερά καλή σεζόν με τρεις τίτλους, ελάχιστους αποκλεισμούς σε πρώτους γύρους τουρνουά και έγινε ο κακός μπελάς πολλών τενιστριών του Τοπ10 τις οποίες κέρδιζε σε συστηματική βάση.

Πλέον, η ίδια βρίσκεται στο Τοπ10 και ανταμείφθηκε για την πολύ βελτιωμένη σεζόν της με την παρουσία της στο WTA Finals της Σιγκαπούρης που ξεκινά την Κυριακή 21/10.

Κώστας Αϊτάκης

The post Παίκτρια της χρονιάς η Χάλεπ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα