WTA Finals: Οι όμιλοι – VIDEO

Όλα έτοιμα για την έναρξη ενός ακόμα WTA Finals στη Σιγκαπούρη που θα ρίξει την αυλαία της φετινής σεζόν στο γυναικείο τουρ στη “σκιά” της απόσυρσης της Σιμόνα Χάλεπ!

Με μεγάλη απούσα τη Νο1 τενίστρια στον κόσμο και κάτοχο του φετινού Ρολάν Γκαρός, Σιμόνα Χάλεπ, θα διεξαχθεί το WTA Finals της Σιγκαπούρης που, όπως κάθε χρόνο, είναι αμφίρροπο και δεν επιδέχεται προγνωστικών!

Η κλήρωση ολοκληρώθηκε, ο κόκκινος και ο

λευκός όμιλος έχουν απαρτιστεί από τέσσερις δυνατές παρουσίες και πάμε να δούμε ποιες έφερε αντιμέτωπες στην round robin φάση!

Λευκός Όμιλος

Η “φυγή” της Σιμόνα Χάλεπ έκανε αυτόματα την Καρολίν Βοζνιάκι σαν Νο1 seeded στους Τελικούς και αυτή είναι που ηγείται του λευκού ομίλου αλλά μόνο εύκολα εμπόδια δεν θα έχει στην προσπάθεια να υπερασπιστεί τον περσινό της τίτλο στη Σιγκαπούρη!

Μαζί με τη Δανέζα είναι η Πέτρα Κβίτοβα των πέντε τίτλων φέτος αλλά δίχως καλή παρουσία σε επίπεδο Grand Slam και σε μέτρια, το λιγότερο, αγωνιστική κατάσταση πρόσφατα.

Περίπου τα ίδια ισχύουν και για την Ελίνα Σβιτολίνα, στη δεύτερή της παρουσία σε Τελικούς, με την Ουκρανή να υπερασπίζεται τους τίτλους της σε Ντουμπάι και Ρώμη αλλά να μην έχει καλή παρουσία σε Slam πέραν του προημιτελικού στην Αυστραλία.

Την τετράδα συμπληρώνει η Καρολίνα Πλίσκοβα, που έκανε βήματα πίσω στην καριέρα της φέτος με μέτρια παρουσία σε Slam και οι δύο τίτλοι σε Στουτγκάρδη και Τόκιο περισσότερα έσωσαν τα προσχήματα.

Κόκκινος Όμιλος

Ακόμα πιο δυνατός θα είναι ο κόκκινος όμιλος με κορυφαία seeded την κάτοχο του Wimbledon, Αντζελίκ Κέρμπερ αλλά να την “καραδοκούν” τρεις ποιοτικές τενίστριες έτοιμες για τη ζημιά!

Η Γερμανίδα λοιπόν θα επιχειρήσει ό,τι δεν κατάφερε το 2016 που έφτασε μέχρι τον τελικό πριν την σταματήσει η Ντομίνινα Τσιμπούλκοβα, να κατακτήσει δηλαδή το WTA Finals αλλά θα χρειαστεί λογικά πολύ κόπο απλά για να περάσει το round robin.

Και αυτό διότι “πέφτει” πάνω στην εκρηκτική Ναόμι Οσάκα, κάτοχο του Αμερικανικού Όπεν, σε δεινή αγωνιστική κατάσταση και φυσικά ασύλληπτη big hitter.

Μαζί τους, η προηγούμενη κάτοχος του US Open, Σλόαν Στίβενς, με φετινά highlight τον πρώτο Premier Mandatory τίτλο της στο Miami αλλά και τον τελικό στο Γαλλικό Όπεν.

Τελευταία, η “πρωτάρα” σε WTA Finals Κίκι Μπέρτενς που φέτος έκανε πραγματική “θραύση” στο τουρ με τρεις τίτλους (μεταξύ αυτών και το Σινσινάτι) και συνολικά εντυπωσιακά σταθερή παρουσία και κέρδισε πανάξια μία από τις οκτώ θέσεις των Τελικών.

Όπως είναι γνωστό στο γυναικείο τένις, φαβορί δεν υπάρχουν ειδικά σε μια τέτοια διοργάνωση όπου συμμετέχουν οι οκτώ καλύτερες τενίστριες του 2018 και περιμένουμε ένα πολύ “ανοικτό” σε προβλέψεις και αποτελέσματα τουρνουά.

Κώστας Αϊτάκης

The post WTA Finals: Οι όμιλοι – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα