Επίσημο: Τάι μπρέικ στο πέμπτο σετ και στο Wimbledon!

Ήγγικεν η ώρα της επανάστασης και στο αρχαιότερο τουρνουά τένις στην ιστορία. Οι διοργανωτές του Wimbledon έλαβαν την μεγάλη απόφαση να εισάγουν τάι μπρέικ στο πέμπτο σετ κάθε αγώνα…

Οι μαραθώνιες αναμετρήσεις στο Wimbledon, τελειώνουν. Το All England Club

ανακοίνωσε την εισαγωγή τάι μπρέικ στο πέμπτο σετ, σε αγώνες που γίνονται στο Βρετανικό Major και φτάνουν στο 12-12(!) του deciding set.

Από το 2019, τόσο στο ανδρικό ταμπλό, όσο και στο γυναικείο, αλλά και στους αγώνες διπλών, το Wimbledon θα διαφοροποιηθεί από τα υπόλοιπα τρία Grand Slams.

Αυτό, γιατί στο Αυστραλιανό Όπεν και το Roland Garros, δεν υπάρχει τάι μπρέικ στο πέμπτο σετ, ενώ στο Αμερικανικό Όπεν, ναι μεν υπάρχει τάι μπρέικ, αλλά όταν το σκορ πηγαίνει στο 6-6 του τελευταίου κομματιού της αναμέτρησης.

Ο αγώνας του Κέβιν Άντερσον με τον Τζον Ίσνερ από το φετινό τουρνουά, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς ολοκληρώθηκε μετά από 6.5 ώρες μάχης (26-24 υπέρ του Νοτιοαφρικανού).

Αυτός ήταν ο μεγαλύτερος σε διάρκεια ημιτελικός όλων των εποχών στον θεσμό, και πολλοί είναι οι αυτοί που πιστεύουν πως ουσιαστικά “καθάρισε” τον Άντερσον, ο οποίος εμφανίστηκε χωρίς δυνάμεις στον τελικό της Κυριακής, με αποτέλεσμα να ηττηθεί στα τρία σετ από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Οι αντιδράσεις ήταν πολλές για ακόμη μια φορά, και σήμερα ήρθε η οριστική απόφαση των διοργανωτών του Wimbledon, οι οποίοι με ανακοίνωσή τους “τέλειωσαν” αυτήν την κατάσταση.

Θυμίζουμε, ο μεγαλύτερος σε διάρκεια αγώνας που έγινε ποτέ στο Βρετανικό Major, αλλά και γενικότερα στο άθλημα, ήταν το 2010, όταν ο Ίσνερ είχε επιβληθεί του Νικολά Μαού μετά από 11 ώρες αγώνα (70-68 στο πέμπτο σετ).

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Επίσημο: Τάι μπρέικ στο πέμπτο σετ και στο Wimbledon! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα