Όπως τον ξέρουμε! – VIDEO

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνέχισε τις εκπληκτικές εμφανίσεις των τελευταίων ημερών και έκανε την ιδανική πρεμιέρα στη Βαρκελώνη επικρατώντας πολύ εύκολα και γρήγορα του νεαρού Κορεντάν Μουτέ

Το χώμα του πάει…

Παρότι το…σουλούπι και το γενικότερο αγωνιστικό στιλ δεν σε πείθει για χωμάτινο τένις, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ένας άρτιος τενίστας στην κόκκινη επιφάνεια και το αποδεικνύει με παροιμιώδη σταθερότητα!

Μετά την εξαιρετική του παρουσία στο Μόντε Κάρλο όπου αποκλείστηκε με το κεφάλι ψηλά στον δεύτερο γύρο από τον Νταβίντ Γκοφάν, ο 19χρονος Ελληνας τενίστας έκανε την πρεμιέρα

που περιμέναμε στη Βαρκελώνη!

Εχοντας τον “αέρα” του φαβορί και με μια πειστικότατη εμφάνιση, δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στον νεαρό Κορεντάν Μουτέ (γεννηθείς το 1999) κερδίζοντάς τον με 6-4, 6-1 για τον πρώτο γύρο του 500ριου τουρνουά της Βαρκελώνης.

Ο Στέφανος γενικά έκανε θαυμάσια δουλειά στον αγώνα της Δευτέρας, ειδικά στα return games στο σερβίς του Γάλλου το οποίο και πλήγωσε σχεδόν με κάθε ευκαιρία.

Highlight του αγώνα ήταν το πρώτο break του Στέφανου στο ματς με το οποίο προηγήθηκε με 4-2 καθώς χρειάστηκε οκτώ(!) συνολικά προσπάθειες για να το κάνει μιας και ο Γάλλος πούλησε πολύ ακριβά το τομάρι του στο συγκεκριμένο game!

Μπορεί να έχασε την ευκαιρία να σερβίρει για το σετ λίγο αργότερα, ωστόσο, διόρθωσε την κατάσταση άμεσα κάνοντας το 1-0 στο σερβίς του Μουτέ με τον οποίο είχαν παίξει έναν επεισοδιακό τελικό πέρσι στη Βρέστη με νικητή τότε τον νεαρό Γάλλο.

Παρά το γεγονός ότι ο Στεφ ξεκίνησε το δεύτερο σετ δεχόμενος game, αυτό έμελλε να είναι το τελευταίο game που θα έχανε στον αγώνα και με έξι σερί δίχως να απειληθεί στο ελάχιστο, τελείωσε πολύ γρήγορα τις υποχρεώσεις του για τον πρώτο γύρο, κάτι που του δίνει εξτρά χρόνο ξεκούρασης για την πιο δύσκολη συνέχεια.

Γιατί στον επόμενο γύρο τον περιμένει ο Ντιέγο Σβάρτζμαν, ο άνθρωπος που τον απέκλεισε πέρσι σε εκείνη την τρελή πορεία μέχρι τα ημιτελικά της Αμβέρσας ο οποίος προέρχεται από τη συντριβή στο Μόντε Κάρλο κόντρα στον Ρισάρ Γκασκέ.

Στη συνέχεια, ο Στέφανος διασταυρώνεται ενδεχομένως με τον Αλμπερτ Ράμος και τον Ντομινίκ Τιμ στα προημιτελικά.

Πολύ ωραία ματς είδαμε και σε άλλους αγώνες του πρώτου γύρου με τον Μπενουά Περ να πετυχαίνει μεγάλη νίκη επί του Χιλιανού Νίκολας Γιάρι με 7-6(4), 6-7(3), 6-4 και τον ξεχασμένο εδώ και καιρό Μαρσέλ Γκρανόγιερς να επιστρέφει στις νίκες εις βάρος του Μικαήλ Κουκούσκιν.

Με δύο tie breaks, ο Γκαρσία Λόπεζ επιβλήθηκε του αξιόμαχου Γιουίτσι Σουγκίτα ενώ Πάμπλο Κουέβας και Λεονάρντο Μάγιερ προκρίθηκαν πιο άνετα στο δεύτερο γύρο.

Τη νίκη της ημέρας πέτυχε πάντως ο γερόλυκος Ιβο Κάρλοβιτς που έσωσε δύο match point του Τόμι Ρομπρέδο για να μείνει ζωντανός στη Βαρκελώνη!

Δευτέρα, 23/4: 1ος γύρος Barcelona Open

Tsitsipas (Greece) beat Moutet (France) 6-4 6-1
Paire (France) beat Jarry (Chile) 7-6(4) 6-7(3) 6-4
Granollers (Spain) beat Kukushkin (Kazakhstan) 6-2 6-2
Jaziri (Tunisia) beat Sandgren (USA) 6-4 6-4
Lajovic (Serbia) beat Martinez (Spain) 6-4 6-7(5) 6-3
Dutra Silva (Brazil) beat Donaldson (USA) 6-3 6-1
Garcia-Lopez (Spain) beat Sugita (Japan) 7-6(5) 7-6(5)
Karlovic (Croatia) beat Robredo (Spain) 6-7(5) 7-6(8) 6-4
Cuevas (Uruguay) beat Ojeda (Spain) 6-0 6-4
L.Mayer (Argentina) beat M.Zverev (Germany) 6-3 6-0

BARCELONA OPEN DRAW l OOP (-1h) l TV SCHEDULE

Κώστας Αϊτάκης

The post Όπως τον ξέρουμε! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα